Farma zvířat přehled

Farma zvířat
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42442/mid_farma-zvirat-dtC-42442.jpg 4 224 224

Mýty (Bill Willingham) série

< 2. díl >

Od té doby, co Nepřítel vyhnal Mýty z jejich původní vlasti, žijí ty nehumanoidní z nich na Farmě na severu státu New York, skrytí před všetečnými zraky lidí. Nyní ovšem po mnoha stech letech izolace doutná na Farmě revoluce. Rozdmýchává ji štvavá rétorika Zlatovlásky a třech malých prasátek. A když Sněhurka a její sestra Růženka náhodou odhalí jejich plán osvobodit původní vlast, jsou komisaři na Farmě připraveni umlčet je a to jakýmikoli prostředky! V této knize najdete dalších pět sešitů jedné z nejúspěšnějších a nejoriginálnějších komiksových řad současnosti a zjistíte, že i pohádkové bytosti jsou postavy z masa a krve... případně dřeva a barvy.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Netopejr
Originální název:

Fables - Animal Farm , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Farma zvířat. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

fvalek
26.04.2023 5 z 5

Druhý díl jsem si užil ještě více než první a více mi sedl co do žánru, i když celá ta "Farma zvířat" zápletka byla tak doslovná, že mi tam chybělo více originality. Ale to jen co do motivace a cílů postav, jinak to originální bylo - výskytem různých magických postav a rozuzlením.

v první chvíli se mi Farma velice zalíbila a bylo mi jasné, o co tam půjde. Nakonec se z toho stala opravdu dost neoriginální revoluce, která ale v sobě namíchala řadu nečekaných prvků. Třeba Zlatovlásku jako zapálenou komunistku a celou medvědí rodinku. Mýty se nebojí vyobrazovat i skutečně složité a komplexní myšlenky ve verzi velice pro dospělé (třeba sexualitu mezi druhy apod.). Jediné, co mě zklamalo, bylo zcela jasné vymezení dobra a zla. Zlí a drsní vražední komunisti proti Sněhurce a loajalistům. Jako jasně, asi bych úplně Farmě nefandil, ale mohli to aspoň hrát na to, že mají nějaké dobré myšlenky. Ono se dobytí říše pohádek tváří šlechetně, ale když to zvířata a Zlatovláska nechtějí diskutovat, ale raději rovnou chtějí převrat, násilnosti a pak až si dělat co chtějí, tak to rovnou volá "antagonisté".

Nakonec se mi velice líbilo rozuzlení a jak revoluce skončila dřív, než vůbec mohla začít. Nicméně očekávám následky, a to nejen Růžu jako správkyni Farmy, ale hlavně jak tedy naloží s tím nápadem dobýt svou říši zpět, jak se zachovají přeživší zvířata, a co ta naše soudružka Zlatovláska ještě vyvede... Velmi pěkná série. :)

toimax
19.02.2023 5 z 5

První díl se mi líbil o trochu víc ten byl hodně dobrá detektivka, a tohle je fakt slušná hra o přežití za 90%. Jen škoda že Wolfi tu neměl moc prostoru snad v dalším díle.


INCOGNITOREADER
03.12.2021 4 z 5

Hned na úvod musím říct, že změna kreslíře je za mě vidět, protože jsem při prolistování komiksu některé postavy na první pohled hned nepoznal.
V druhém díle se podíváme na místo, které bylo v prvním jen zmíněné. Tím, tedy některé postavy z prvního dílu jdou stranou a senamujeme se s novým prostředím a postavami.
Líbí se mi vtipné narážky na známé pohádkové postavy. Jen některé části a hlavně repliky ohledně revoluce podle mě byly až moc a klidně bych krátil.
Každopádně se stále jedná o zábavnou sérii a já budu samozřejmě pokračovat.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Farma zvířat v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených288x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených14x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

komiksy DC Comics Vertigo Comics

Autorovy další knížky

Bill Willingham
americká, 1956
2008  86%Legendy v exilu
2009  87%Farma zvířat
2013  92%Pochod dřevěných vojáčků
2013  90%Láska jako z pohádky
2014  91%Domovina