Náš Coney Island přehled

Náš Coney Island
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431389/bmid_nas-coney-island-1Sw-431389.jpg 4 99 99

Už dvacet pět let se každý měsíc setkávají na brooklynském Coney Islandu, kde spolu stráví den. Michael a Caitlin znají navzájem každou svou vrásku, vědí, co znamená to které drobné gesto, přesto je mezi nimi mnoho nevyřčeného. Kdysi na sebe narazili v jednom baru a od té doby věděli, že k sobě svým způsobem patří. Jenže doma na ně čekali jiní partneři, které nešlo opustit. Poslední setkání v omšelém hotelu přináší otázku, zda to tak musí zůstat napořád. O’Callaghanovi se neokázalým stylem podařilo zachytit příběh hluboké lásky, jako by věděl, že všechny velké příběhy vypadají na první pohled nenápadně. Velké kouzlo románu tkví také v jazyku a struktuře, zde O’Callaghan mistrovsky zúročil své povídkářské zkušenosti. Román mu přinesl úspěch u kritiky i čtenářů a pověst nového irského literárního objevu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Paseka
Originální název:

My Coney Island Baby , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náš Coney Island. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

gbrgbr
19.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Skvěle napsané, nádherný styl, vytříbený jazyk, ale nějak jsem jim tu hlubokou lásku nevěřila. Kdyby byla tak silná, dávno by spolu byli a nečekali... na co vlastně? Tohle téma muselo přijít na přetřes dříve a ne po mnoha letech scházení se. Rozumím však, proč v dané chvíli Michael nechtěl opustit svou ženu. Co oceňuji je perfektně napsaná kapitola, kdy Michael a jeho žena přijdou o dítě. Pak taky část s rakovinou. Každopádně i přes drobné výtky platí, že je to nádherná kniha a je radost ji číst. V mé knihovničce rozhodně zůstane.

jaroiva
09.01.2023 2 z 5

Doživotí se mi moc líbilo. Bylo to sice beznadějné, ale prostě líbilo. Náš Coney Island mi nic neříkal. Asi jsem to nepochopila, nebo dostatečně pozorně nevnímala, protože mě to nebavilo, ale nic si z toho neodnáším.


kaja77
28.08.2022 4 z 5

Mám naprosto smíšené pocity. Po stránce jazyka, slov, vět, detailů, kterých si spisovatel všímá....paráda. Krása. Já mám prostě jen problém s příběhem. Vztah, kdy se lidé jednou za měsíc projdou, pak se uchýlí do hotelu a důkladně si zaslouloží nevnímám jako osudovou lásku, ač toto činí 25 let. Ani jeden neměl dost odvahy odejít ze svého manželství, ona čekala, až se rozhoupe on..on měl furt něco.Nevidím zkrátka nic, proč bych je měla litovat či pociťovat sympatie, prostě se scházeli aby si zasouložili. A oba byli tak blbí, že si mysleli, že doma nikdo nic netuší. Měli to vyřešit poctivě a tu megalasku si vyzkoušet v reálu, s každodennií rutinou a všedností. Jednou měsíčně může být zajímavý, zábavný a natěšený každý.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Nakladatelství Paseka má 25% slevy

21.04.2020


Knižní novinky (7. týden)

08.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Náš Coney Island v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených125x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených1x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit17x

Štítky knihy

nevěra New York irská literatura nešťastná láska milenci

Autorovy další knížky

2020  70%Náš Coney Island
2021  79%Doživotí