Sestřičky a jejich tajná přání přehled

Sestřičky a jejich tajná přání
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435507/bmid_sestricky-a-jejich-tajna-prani-BH5-435507.png 5 205 205

Nemocnice Nightingale série

< 5. díl >

Blíží se Vánoce 1938 a každý v nemocnici Nightingale má své tajné přání. Sestra Wallaceová doufá, že již neprožije žádnou další válku, která by jí odvedla jejího snoubence. S dopadajícími bombami jí však naděje postupně opouští. Helen Dawsonová touží po smrti svého milovaného manžela Charlieho znovu najít štěstí. Přinese jí ho tajemný cizinec? Vrchní sestra Kathleen Foxová se snaží mezi svými sestrami udržet morálku, protože to vypadá, že nemocnice bude v nejbližších dnech evakuovaná. Zatímco se všichni strachují o budoucnost Nightingale, Kathleen má obavy především o tu svou. Celá země se připravuje na válku a jedno je jisté – o příštích Vánocích už nic nebude tak jako dřív.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Nightingale Christmas Wish , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestřičky a jejich tajná přání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (72)

Doubravka1975
23.05.2024 5 z 5

Opět suprový už 5.dil série Nemocnice Nightingale. Tento díl začíná vánocemi roku 1938 a naše zdravotní sestřičky mají každá svoje tajné přání....
Krásný konec i když smutné je, že začala 2.světová válka. 1.září 1939 Německo napadlo Polsko..... a tak nás čekají horší časy, ale i tak se moc těším na další, poslední dva díly, které zrovna čte moje mamka. Takže musím počkat :)
.....ale on už Shakespeare věděl, že z nenávisti se rodí ta největší láska....

MoniMonika
05.05.2024 5 z 5

"Sestřičky a jejich tajná přání" od Donny Douglas je dojímavý a poutavý příběh, který vás zavede do předvánočního Londýna roku 1938 a do světa nemocnice Nightingale. V centru dění jsou sestřičky, které se potýkají s výzvami nejen v práci, ale i ve svých osobních životech, a každá z nich skrývá tajná přání.

Hlavní postavou je sestra Wallaceová, která doufá, že nadcházející válka neohrozí její vztah se snoubencem. Její obavy z eskalujícího konfliktu a jeho možného dopadu na její život přinášejí do knihy napětí a emotivní prvky. Autorka věrohodně vykresluje atmosféru předválečného Londýna, přičemž kombinuje realismus s hlubokými emocemi.

Další výraznou postavou je Helen Dawsonová, která se snaží znovu najít štěstí po ztrátě manžela. Její setkání s tajemným cizincem přináší do příběhu nové tajemství a naznačuje, že minulost může mít nečekané důsledky. Vrchní sestra Kathleen Foxová se snaží udržet nemocnici v chodu, zatímco se blíží hrozba evakuace, což dodává knize pocit naléhavosti a zdůrazňuje soudržnost mezi sestřičkami.

Donna Douglas mistrně zachycuje složité vztahy mezi postavami a jejich různé cesty za štěstím v době, kdy se svět zdá být na pokraji katastrofy. Kniha je plná dojemných momentů, ale také humoru a naděje, což z ní činí skvělý příběh, který vás vtáhne a nepustí až do poslední stránky. Pokud máte rádi dobové romány s emocionální hloubkou a silnými postavami, "Sestřičky a jejich tajná přání" jsou pro vás tou správnou volbou.


VladkaBU
09.03.2024 5 z 5

... další krásné příběhy našich sestřiček. Důležité pro mě je, jak už v dalších komentářích zaznělo, neztrácím se v postavách. Každá sestřička má svůj osud a každá je mi blízká. Krásná série

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (2. týden)

10.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sestřičky a jejich tajná přání v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených266x
ve Čtenářské výzvě64x
v Doporučených14x
v Knihotéce193x
v Chystám se číst60x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

lékařské prostředí zdravotní sestry

Autorovy další knížky

2017  86%Sestřičky
2018  90%Sestřičky v nesnázích
2021  92%Sestřičky a jejich tajná přání
2019  93%Sestřičky na příjmu
2019  93%Sestřičky ve víru osudu