Neonomicon přehled

Neonomicon https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452862/bmid_neonomikon-ElR-452862.jpg 4 110 110

Komiksová legenda Alan Moore a geniální umělec Jacen Burrows představují mrazivý příběh lovecraftovského hororu! Brearsová a Lamper, dva mladí a nafoukaní agenti FBI vyšetřují sérii čerstvých rituálních vražd nějak spojenou s posledním tajným posláním Aldo Saxe – kdysi zlatého hocha FBI, nyní odsouzeného vraha a chovance ve věznici s maximální ostrahou. Podle Saxova výslechu (kdy mluví výlučně nelidským jazykem) a podle informací z razie související s drogami v pochybném klubu pomalovaném kouzelnými symboly a s hudbou z jiného světa, očekávají, že jsou na stopě něčeho hrůzostrašného… ale nic je nedokáže připravit na příšerné šílenství a nevyslovitelné hrůzy, kterým budou čelit v malém přístavním městě Salem.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Neonomicon , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neonomicon. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

PetrCepek
14.02.2024 4 z 5

Kdo miluje Moorovy grafické romány Z pekla nebo Watchmen: Strážci, možná ho tato variace na lovecraftovský horor překvapí. Ale rozhodně nebude zklamán. Navíc může tento jednoslovný mnohaslabičný titul využít v letošní čtenářské výzvě :-)

-Endy-
22.07.2023 5 z 5

Guilty pleasure jakxviň!
Hentai
Monster
Hentai monster
Splatter
Cult
...a dokonce to i dává smysl :-D


Morbidus
06.04.2023 4 z 5

Pokud po této knize pokukujete, ujistěte se, že máte načteno. Nemyslím si, že čtenář nepolíbený dílem páně Lovecrafta (a dalších osob) by plně dokázal ocenit všechny ty skryté odkazy a narážky. Díky neznalosti se pak část kouzla vytratí.
Ovšem abych byl fér, úvodní Vnitroblok (což je mimochodem skvěle dvojznačný překlad!) se pro nezasvěcené snaží shrnout, o čem vlastně celý Mýtus jako celek pojednává. Musím říct, že tato část se mi líbila více, než příběh následující, a to navzdory tomu, že Aldo Sax je evidentně zahořklý křupan. Celý komiksový svazek je však i ve slabších chvílích hnán vpřed mně velmi sympatickou kresbou, která je vyvedena s citem a láskou...
Oukej, druhý příběh se kradmo zvrhne v menší pornáč. Na tom ostatně není nic zvláštního, mnoho známých autorů kombinuje sex a prvky Mýtu. Podstatné je, že to po čas příběhu nejen emocionálně funguje, ale souvisí to i s pointou příběhu. Musím však přiznat, že wow efekt se nekonal; snad i proto, že mám na danou věc vlastní pohled (který ovšem s postojem autora není v rozporu). Co mě ale potěšilo je fakt, že název Neonomicon není pouhé lákadlo pro naduživatele přídavného jména Lovecraftovský, nýbrž skutečně souvisí s dějem.
Doporučuji těm čtenářům Mýtu, kteří se nebojí zabrousit do explicitnějších vod.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. týden)

24.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neonomicon v seznamech

v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených8x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech5x