Neotevřené dopisy přehled

Neotevřené dopisy https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389376/bmid_neotevrene-dopisy-Aoj-389376.png 3 38 38

Alena je hezká holka s vyřídilkou a výtvarným talentem. Když po osmašedesátém utíká kvůli tisku protikomunistických letáků do Paříže, tak jí otec – zlatník, který skončil v Jáchymově – dá do podpatku diamant. Alena se nikdy nechce vdávat, ale nakonec si vezme výtvarníka Járu (je v sedmém měsíci). Její manžel je sice význačný, ale v praktickém životě neupotřebitelný. Během normalizace Alena finančně táhne tříčlennou rodinu a pomáhá svému muži překonat psychické propady. Po manželově smrti však najde v jeho psacím stole svazek neotevřených dopisů. Písmo je ženské, agresivní, ale proč je její muž nikdy neotevřel? Chce si je přečíst?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neotevřené dopisy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

cori
30.01.2024 3 z 5

Monology Aleny (ročník 1942) o svém dětství, dospívání, láskách, studiu v Paříži, zaměstnání a roli živitelky v manželství s nepraktickým a maniodepresivním malířem Járou skáčou napříč jejím životem a jednotlivé střípky tvoří mozaiku života v komunistickém Československu, kdy hlavní roli hráli kádrováci a udavači.

Radak
05.07.2023

Kniha A. Horáčková je formou netypická, ale četla se mi moc dobře. Vyprávění hlavní postavy (jakoby dokumnetárně zachycené autorkou) je autentické, ale zároveň tak zajímavé! Nesouhlasím s pavlindou (níže), že dobu socialismu vidí Alena jen negativně. Pro mě mnohovrstevnaté a moc dobrý čtenářský zážitek! 100 %.


Felidae
07.07.2022 5 z 5

Kdo nezažil socialistické Československo, po přečtení bude mít jasno. Ale to je jen jedna stránka knihy, i když skvělá. Další je jazyk, niterné pocity starší ženy ohlížející se za svým životem. Nelehkým životem s umělcem. Rozhodně plný počet hvězd.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky 24. - 30. září

24.09.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neotevřené dopisy v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě8x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit10x