Ostrov doktora Moreaua přehled

Ostrov doktora Moreaua https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108947/mid_ostrov-doktora-moreaua-sEB-108947.jpg 4 413 413

Ostrov doktora Moreaua (The Island of Dr. Moreau, 1896) je vědeckofantastický román popisující biologické experimenty měnící zvířecí bytosti a přibližující je lidem a konflikty vyplývající z toho, že jejich osobnosti se jako celek neřídí lidskými schématy.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Josef R. Vilímek
Originální název:

The Island of Doctor Moreau , 1896


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov doktora Moreaua. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (75)

Kronika1
22.04.2024 5 z 5

Několik let po přečtení a do teď ve mně přespává ona děsivá atmosféra, která je zakotvena v písmu této knihy. Opravdu. Na takto perfektně ztvárněný příběh dlouho nezapomenu.

konicekbily
16.04.2024 4 z 5

Jeden z prvních sci-fi příběhů, který byl napsán, se dá přečíst a přinutil mne se zamyslet nad možnostmi moderní vědy a jejímu prospěchu či škodě lidstvu. Někdy nové přístupy či objevy lidstvu pomáhají - jiné naopak mohou naší společnosti škodit. Autor podle mne před tímto varuje a mně nabídl téma k přemýšlení.


Rony70
19.03.2024 5 z 5

Výborná kniha, dost odlišná od toho, co znám. Věděl jsem částečně o co jde, ale překvapilo mě, jak je kniha napsaná. Všechno je to takové dost stručné, autor si vůbec neláme hlavu s nějakým podrobným popisem a dává hodně velký prostor čtenářově fantazii. Přesto mě příběh hodně zaujal a přišel mi napínavý. Už dlouho jsem u knihy nebyl tak zvědavý, jak to bude dál a jak to všechno dopadne. A závěr knihy je pro mě taky překvapivý, to srovnání lidí a zvířat... (nechci prozradit víc). Překvapilo mě, že takhle krátká kniha (175 stran tištěných velkým písmem a navíc s obrázkama) může mít tak silný příběh. A navíc to bylo napsáno v roce 1896... Co víc k tomu dodat? Jednoznačně plný počet hvězdiček.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrov doktora Moreaua v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených555x
ve Čtenářské výzvě89x
v Doporučených26x
v Knihotéce126x
v Chystám se číst147x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech5x