Ostrov žen moře přehled

Ostrov žen moře https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463691/bmid_ostrov-zen-more-2cr-463691.jpg 5 202 202

Mi-dža a Jong-suk, dvě dívky žijící na korejském ostrově Čedžu, jsou nejlepšími přítelkyněmi, které však pochází z velmi odlišného prostředí. Když už jsou dost staré, začnou pracovat v potápěčském týmu tvořeném pouze ženami z vesnice, v jejichž čele stojí Jong-sučina matka. Jakmile se dívky ujmou pozice začínajících potápěček, uvědomují si, že stojí na prahu vzrušujícího života plného povinností, ale také smrtelného nebezpečí.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Island of Sea Women , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov žen moře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (63)

EvaHonsová
09.05.2024 4 z 5

Námět knihy je velmi dobře zvolený. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací o historii Jižní Korey, o kterých jsem nic nevěděla. Nevyhovovalo mi autorčino zdlouhavé popisování a mnohomluvnost, ty mě od čtení odrazovaly.
Přesto doporučuji k přečtení.

sporran
05.05.2024 5 z 5

Skvělá autorka. Zajímavý vhled do života v části Jižní Koreje ve spojení s historickými milníky, tradicemi a myšlením lidí. Co to trochu kazí, je řada chybějících písmen v českém vydání.


osman111
01.05.2024 5 z 5

Korejský ostrov Čedžu ve 20. století, tradice potápěček henjo, matriarchát, hlad, politika, válka, kolektivní vina. A také splynutí s přírodou, zakořeněné tradice, šamanismus a přátelství.

Zpočátku jde o nadherný příběh o životě henjo, potápění a krásách mořského dna, který se však záhy změní vlivem politického dění a z krásné knihy k vodě se stane drsný boj o přežití, kdy nevěříte nikomu a u každého zaťukání na dveře cítíte blížící se smrt.

Knihu hodnotím jak za faktografickou stránku popisu dějin, o kterých nic nevíme, tak za nádherné poetické zpracování. Autorka bravurně vykreslila spjatost s přírodou jako elementárním prvkem a smyslem bytí, ale věřila jsem ji i pocity kolektivní viny, traumata a hledání důvodů k životu. Tohle byl skvost a já si moc přeju, abyste si tuto knihu přečetli. Vím, že trh s beletrií o 2. světové válce je víc než presycený, ale četli jste někdy o masakru na Čedžu?

Dávám milion hvězdiček z deseti

všechny komentáře

Související novinky (2)

Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)

19.02.2023


Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrov žen moře v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených264x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených38x
v Knihotéce146x
v Chystám se číst221x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech5x