Dokud dýchám přehled

Dokud dýchám
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500947/bmid_dokud-dycham-Swn-500947.jpg 5 125 125

Pamatuj na smrt série

< 2. díl

Po strašlivých loňských událostech to vypadá, že v městečku Tišiny konečně nastal klid. Jen Adam si stále dělá starosti o svého mladšího bratra Martina, který se izoloval od zbytku světa. Pak ale na stěnu jejich domu někdo napíše rudý výhružný vzkaz a pachatel se podepíše jako sériový vrah, který Adama před třinácti lety unesl. Zároveň se v sousední vesnici ztratí malá holčička, a zatímco po ní Adam s kamarády zkoušejí pátrat, je v místním parku nalezeno tělo studenta Jakuba. Adam zjišťuje, že oběť by mohla mít spojitost s loňskými vraždami. Ale jakou? Pachatel je přece po smrti, tak kdo stojí za tak hrůzným činem? Na povrch vyplouvá nejedno temné tajemství, které mělo zůstat skryto Pokračování young adult thrilleru Pamatuj na smrt.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokud dýchám. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Ristridin
16.05.2024 4 z 5

Kniha byla obecně lepší než ta první (autorova úplná prvotina), u které jsem měl některé výtky. Zde už bylo naštěstí znát, že se Novotný trochu vypsal a kniha tím netrpěla. Ubylo i zbytečných vulgarismů.
Samotný děj byl pomalejší, ale budoval napětí. Návrat mezi známé postavy a rozšíření jejich osobností je příjemné.
Závěr a rozuzlení naopak trochu rychlé, ačkoliv originální. Celou dobu jsem neměl nápad, kdo bude ten zlý v pozadí, nebyly žádné náznaky. Hezky se to ale vysvětlilo. Předpokládám, že autor napíše časem ještě třetí díl.

hrdinka.j
06.05.2024 5 z 5

Druhy díl v sérii ještě lepší, než první.
Doporučuji všechny knihy autora.


Lenisk@
18.04.2024 3 z 5

Obě knížky se skvěle četly, byly napínavé, nešlo od nich odejít. Určitě bych se vrhnula i na další díl, kdyby vyšel :).
Co mi ale nesedělo, tak byl autorův styl. Píše opravdu krásně, barvitě, ale mně to nesedělo do knihy pro náctileté. Adam popisuje okolí poeticky, vzápětí mu do řeči pronikají nadávky a vulgarismy. Možná by knize spíš prospěla er-forma, ve které by se autor mohl vyřádit v květnatých slovních spojeních?
A taky se musím přiznat, že jsem si nebyla schopná zapamatovat jména postav, bylo jich tam buď moc, nebo se jmenovaly podobně (Edita, Judita?).
Ač můj komentář vyznívá nejspíš trochu negativně, knihu budu jen doporučovat. Mládeži rozhodně neublíží, když si rozšíří svůj slovník a přečte si něco o stále aktuálních tématech (sebepoškozování, homosexualita a její vnímání).

všechny komentáře

Související novinky (1)

Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)

09.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dokud dýchám v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených136x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených24x
v Knihotéce114x
v Chystám se číst87x
v Chci si koupit72x
v dalších seznamech5x