2. dobrodružství pavouka Čendy přehled

2. dobrodružství pavouka Čendy
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225392/bmid_2-dobrodruzstvi-pavouka-cendy-225392.jpg 5 162 162

Pavouk Čenda série

< 2. díl >

Pokračování příběhu o pavoučku Čendovi a dřevěné kukačce, který se tentokrát odehrává v lese. Dozvíte se, co je to Ňomura, kdo se skrývá v kouřící pýchavce ... to vše a ještě mnohem víc. Dotisk v roce 2014 pod ISBN 978-80-87595-37-4.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 2. dobrodružství pavouka Čendy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

puczmeloun
22.02.2024 3 z 5

Druhé čtení, tentokrát s pidižvíkem. Je to stále krásné, malba Pavla Čecha je prostě něco, co si člověk nemůže nezamilovat. Malí "testeři" jsou ale nároční, takže oproti prvnímu dílu jsme našli pár zhoršení...

Je velká škoda, že kniha není podobně uzavřená, ale s nabídkou dalšího dobrodružství, jako v předchozím Čendovi. Před usnutím to vzbudilo spoustu otázek vedoucích spíše k oživení aktivity, než k uklidnění.
Děj druhého dobrodružství je hodně rozkouskovaný, dost se toho nakousne, ale nakonec to eskaluje v nesouvisející inverzní deus ex machina, které přinese naopak další problémy. Tohle větvení příběhu pak vede i k několika čistě textovým dvoustránkám. Střevlíci paráda, ale proč, když se avizuje ňomura, je tam zmíněna jen tak malinko? Stejně tak pýchavka, která se zase o knihu posunula...
Ano, láska Pavla Čecha k některým literárním klasikám je pochopitelná (Rychlé šípy apod.), věnovat však tolik prostoru už v druhé knize Tarzanovi sice pobaví čtenáře dospělého, v obrázkové knize pro mladší čtenáře to ale spíš mate. Dříve jsem to při čtení improvizačně nahrazoval tématy blízkými mladého nečtenáře, teď už to ale množstvím a ilustracemi šlo těžko.

...na třetí a čtvrtý díl se ale samozřejmě moc těšíme. :)

Veggi
28.01.2024 5 z 5

Máme nového parťáka na večerní čtení. Pavouk Čenda doprovází do postýlky oba syny už 3 týdnyani po té době se mi neomrzel číst!


adela2316
03.10.2023 5 z 5

Těšila jsem se na další díl pavoučka Čendy. To mě prostě děsně baví. Líbí se mi ty bohaté ilustrace krásně korespondující s textem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 2. dobrodružství pavouka Čendy v seznamech

v Přečtených220x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených16x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech5x