Liliana přehled

Liliana https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475863/bmid_liliana-lKi-475863.jpg 4 388 388

Pink Tattoo série

1. díl >

Tetování není jen ozdoba. Často je jako otevřená kniha,do které jsou zaznamenány osudové okamžiky lidského života. Lilianě je osmnáct, když se rozhodne začít samostatný, dospělý život. Proti vůli rodičů opustí rodný dům a odejde s Matějem, klukem, kterého oni odmítají přijmout. Čekají spolu dítě a Liliana věří, že budou šťastná, milující rodina. Opak je pravdou – nemocné dítě, snoubencova závislost a sklony k násilnému chování zničí Lilianin sen. Když pak jedné osudné noci uprchne se synem v náručí před Matějovými kumpány, kteří ji chtějí znásilnit, najde útočiště u Malvíny, mladé ženy, u které už nějakou dobu načerno uklízí, aby si přivydělala. Dívky, od pohledu absolutně odlišné, najdou společnou řeč. Díky Malvíně se Liliana seznámí s talentovaným tatérem Matem. Jejich setkání způsobí, že Liliana, jako motýl vytetovaný na jejích zádech, konečně může roztáhnout křídla. Strhující, emocemi nabitý román o boji za sebe a své nejbližší, o lásce a sebeúctě, o rodině, kterou ne vždy určují jen pokrevní pouta, a o lidech, kteří přes tíhu svých životních osudů dokáží nabídnout nezištnou pomoc a podporu. Liliana je první z románů z cyklu „Pink Tattoo“. Příběhy tří žen, Liliany, Malvíny a Jasmíny, kterým osud uštědřil nejednu ránu, se protínají v tetovacím salónu. Každá z nich bojuje s temnými démony ze své minulosti a snaží se dál žít a hledat smysluplný, naplňující, i když ne vždy jednoduchý vztah.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Liliana. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (112)

Pechule
19.02.2024 5 z 5

U této knihy neváhám dát plný počet hvězd, od začátku mě příběh pohltil a já se těšila na každou chvíli, kterou s knihou strávím.

Zuzanka45
06.02.2024 5 z 5

Úžasná kniha s opravdu silným příběhem. Tato knížka byla v jednu chvíli tak psychicky náročná na čtení, jelikož pojednává o vážných tématech jako domácí násilí... Stránky ubíhaly samy a já s každým otočením cítila strach, ale i naději. Konec byl jeden velký ŠOK! Nejednou jsem měla při čtení slzy v očích. Kniha mě nadchla a já si brzy pořídím další díly.


Haňulilinka
29.01.2024 5 z 5

Upřímně, tohle byla jedna z nejlepších knih (ne-li nejlepší), kterou jsem kdy četla. Byl to neskutečně silný příběh, který mě upoutal od první strany a nepustil. Netuším, kolikrát jsem při čtení brečela ať už smutkem nebo štěstím. Při představě, že to co zažívala hlavní hrdinka, zažívají ženy i v "normálním" životě, mi bylo špatně. Autorka píše neskutečně poutavě, nejsou tam žádné omáčky okolo, které by děj nějak zpomalovaly nebo zbytečně natahovaly, utíká to strašně rychle.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

14.11.2021


Citáty z knihy (6)

Víš, kolikrát jsem já ztratila kalhotky cestou do ložnice? Ony prostě padají. Celkem běžná věc.


,,Přátelé se nezneužívají. Oni tady prostě jsou. Aby poradili. Podpořili. A když je to potřeba, aby i podali pomocnou ruku.“


,,Svět je plný příšer, Lilko, a ne vždy jsou to ty, které na tebe vyskočí ze skříně nebo se schovávají pod postelí.“


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Liliana v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených518x
ve Čtenářské výzvě41x
v Doporučených33x
v Knihotéce345x
v Chystám se číst208x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

domácí násilí tetování závislosti

Autorovy další knížky

Anna Szafrańska
polská, 1990
2021  89%Liliana
2022  76%Malvína
2023  82%Jasmína