Poslední, kdo zůstal přehled

Poslední, kdo zůstal https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475868/bmid_posledni-kdo-zustal-O7A-475868.png 4 291 291

Jaké bylo žít v tom domě? Maggie Holtová je na takové otázky zvyklá. Před pětadvaceti lety se s rodiči Ewanem a Jess nastěhovala do Baneberry Hall, velkého viktoriánského sídla ukrytého v lesích amerického státu Vermont. Po pouhých třech týdnech však odtamtud uprostřed noci prchli. Ewan tuto traumatickou zkušenost později vylíčil v knize s názvem Dům hrůzy. Jeho popis strašidelných událostí a setkání se zlými duchy se stal celosvětovým fenoménem soupeřícím v popularitě se slavným Hororem v Amityville. Dnes se Maggie věnuje rekonstrukcím starých domů a na žádnou z věcí zmíněných v otcově knize si nevzpomíná. A ani jim nevěří. Duchové přece neexistují. Když Maggie po otcově smrti Baneberry Hall zdědí, vrátí se tam, aby dům zmodernizovala a připravila k prodeji. Návrat domů pro ni však není vůbec jednoduchý. Ve stínech číhají postavy z minulosti, které dobře zná z Domu hrůzy. Místní lidé navíc nejsou nadšení, že jejich malé město získalo kvůli Maggiinu otci nechvalnou slávu. Ještě znepokojivější je samotný dům – místo plné pozůstatků jiné doby, které jsou svědectvím temných skutků. Maggie zažívá zvláštní příhody jako vystřižené z otcovy knihy a postupně se začíná klonit k názoru, že si možná zase tolik nevymýšlel.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Home Before Dark , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední, kdo zůstal. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (79)

Petra00
09.03.2024 4 z 5

Toto je už myslím má třetí kniha od autora a musím říct, že jeho styl mi asi úplně nesedl. Nevím proč, ale jeho knížky pro mě nejsou nic extra, spíše průměr. Toto jsem si velkou část čtení myslela i u této knihy, navíc nemám moc ráda duchařiny, konec to ale zlepšil. Celkově to byla fajn promyšlená záležitost, u které jsem se často i bála.

Janík511
22.02.2024 4 z 5

Nebyla vůbec špatná, rozuzlení zajímavé.


knihomolka27
11.02.2024 4 z 5

Od začátku do konce mě to opravdu moc bavilo a užívala jsem si každou stránku. Líbí se mi námět i zpracování. Vlastně mi jen vadí, že označení thriller vám skutečně hodně vyspoileruje, jelikož kniha na první pohled vypadá jako jasný horor...ale nakonec to tak úplně není no. Konec je velmi překvapivý. Kdyby takových knih bylo víc tak budu štastná jak blecha. Jinak jsem si od autora půjčila hned asi 4 jeho další knihy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (44. týden)

31.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední, kdo zůstal v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených342x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených17x
v Knihotéce246x
v Chystám se číst209x
v Chci si koupit63x
v dalších seznamech6x