Poslední lež přehled

Poslední lež
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415541/bmid_posledni-lez-9MN-415541.jpg 4 404 404

Dvě pravdy a jedna lež. Hra, které se dívky v Campu Nightingale věnovaly pořád dokola. Vivian, Natalie, Allison a Emma Davis, která je nejmladší ze skupiny a na táboře je poprvé. Hry skončily, když Emma rozespale pozoruje, jak se ostatní uprostřed noci plíží pryč a Vivian při zavírání dveří Emmě ukazuje ukazováček přitisklý na rtech. Nyní Emmě strmě stoupá hvězda na newyorské umělecké scéně. Svou minulost proměňuje v obrazy – masivní plátna plná listů a větví a mezi nimi stíny v bílých šatech. Obrazy přitahují pozornost Francescy Harrison-Whiteové, společenské a bohaté majitelky Campu Nightingale. Když ji Francesca přiměje, aby v nově otevřeném kempu pracovala jako instruktorka malby, bere to Emma jako příležitost zjistit, co se tehdy s jejími přáteli stalo. Na první pohled je jasné, že v Nightingale není všechno v pořádku. Emmu už tak trápí patnáct let staré vzpomínky, když objeví kameru, která směřuje přímo na její chatu, což důvěře k Francesce moc nepřidá. Objevuje stopy, které Vivian zanechala. Jak zachází hlouběji a hlouběji, zjišťuje Emma, že čelí lžím člověka i přírody. Čím blíž je pravdě, tím víc si uvědomuje, jak smrtící může být cena za vědění.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Last Time I Lied , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední lež. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (128)

TerkinKnižnySve
předevčírem 5 z 5

Riley Sager - Poslední lež


Počet strán: 410
Vydavateľstvo: #edicevendeta
Žáner: #thriller

Som velmi rada, že pri tejto knihe si autor u mna zdvihol hodnotenie.

Už na zaciatku mi bolo jasné, že kniha bude skvelá, napätie od začiatku az do konca.

Čo sa stalo pred 15 rokmi v Campingu? Dokázala vtedy 13-ročná Emma ublížiť starším dievčatám? Prečo ju po 15 rokoch opäť do tábora zavolali? Išlo o pomstu, lebo to hodila na jedneho z hlavných?

Veľmi zaujimava spleť informácií, tajomstiev a záhad nás doviedla až ku koncu knihy, kde mi padla sanka.

Moja teória sa sice potvrdila ale ako by mohol byť toho niekto schopný? Celý čas som bola v tom, že Emma je šibnuta a nenapadlo by mi, že tam je ešte jeden psychopat a oveľa horší a naozaj nebezpečný.

Občas by som túto knihu zaradila aj do mystery hororu lebo teda zimomriavky som mala miestami všade!

Teším sa na ďalšiu knihu od tohto autora

Za #spolocnecitanie ďakujem Evženie Pavelová
Jana Pumprdlik Zouharová
Júlia Júlia
Kattykitty De Peyrac
Lucie Reková Vlčková
Mária Kuchárová Suchárová
Nika Strumienská
Nika Vachová
Petra Turnová
Vlasta Śtěpánková
Zuzana Žužu Dobiasova

Kniha č. 146/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #rileysager #poslednilez

Obsah:

#spomienkynaminulosť #napätie #triler

Dvě pravdy a jedna lež. Hra, které se dívky v Campu Nightingale věnovaly pořád dokola. Vivian, Natalie, Allison a Emma Davis, která je nejmladší ze skupiny a na táboře je poprvé. Hry skončily, když Emma rozespale pozoruje, jak se ostatní uprostřed noci plíží pryč a Vivian při zavírání dveří Emmě ukazuje ukazováček přitisklý na rtech. Nyní Emmě strmě stoupá hvězda na newyorské umělecké scéně. Svou minulost proměňuje v obrazy – masivní plátna plná listů a větví a mezi nimi stíny v bílých šatech. Obrazy přitahují pozornost Francescy Harrison-Whiteové, společenské a bohaté majitelky Campu Nightingale. Když ji Francesca přiměje, aby v nově otevřeném kempu pracovala jako instruktorka malby, bere to Emma jako příležitost zjistit, co se tehdy s jejími přáteli stalo. Na první pohled je jasné, že v Nightingale není všechno v pořádku. Emmu už tak trápí patnáct let staré vzpomínky, když objeví kameru, která směřuje přímo na její chatu, což důvěře k Francesce moc nepřidá. Objevuje stopy, které Vivian zanechala. Jak zachází hlouběji a hlouběji, zjišťuje Emma, že čelí lžím člověka i přírody. Čím blíž je pravdě, tím víc si uvědomuje, jak smrtící může být cena za vědění.

Špekyn
07.06.2024 4 z 5

Pěkný napínavý thriller. Gradující konec. Nečekaný závěr. Vše se průběžně zamotává a člověk neví, čemu/komu věřit, zda je hlavní hrdinka blázen, či ne. Některé situace a události jsou ale přehnané a podané tak, že jsou až nereálné (např. hrdinčina posedlost, moc "náhod" při pátrání po pravdě a minulosti, nenalezení důkazů před 15lety a jejich náhle víceméně náhodné nalezení po tolika letech...)


Čmeláček
04.05.2024 5 z 5

Dost dobré počteníčko, já jsem byl spokojený, protože atmosféru měla tahle kniha vynikající! A to do té míry, že mi vůbec nevadil spíš pomalejší děj. No a úplný konec byl nečekaný a dokonale překvapil :). To by bylo pro dnešek všechno, dávám pět stars a brzo se podívám po nějaké další knize od tohoto pána, kterého jsem doteď neznal :).

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední lež v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených510x
ve Čtenářské výzvě56x
v Doporučených37x
v Knihotéce357x
v Chystám se číst275x
v Chci si koupit59x