Skryté karty přehled

Skryté karty https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418378/bmid_skryte-karty-u4S-418378.jpg 5 1359 1359

Na elitní soukromé škole Heathcrest dojde k tragickému úmrtí třináctileté žákyně. Zdánlivě jasný případ sebevraždy inspektorku Kim Stoneovou těžce zasáhne, protože nestačila na místo dorazit včas a dívku zachránit. Snad právě proto se nechce s verdiktem smířit – a když se ukáže, že za smrtí malé Sadie Wintersové je cosi daleko temnějšího, začíná rozplétat předivo vztahů, jejichž nitky v skrytu vedou nejen do vyšších kruhů, ale i hloub do minulosti. Škola je však připravena svou pověst chránit a svá tajemství uchovat i za cenu dalšího zla, bez ohledu na to, koho ohrozí – včetně inspektorčiných nejbližších…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Dying Truth , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skryté karty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (380)

Knižní střípky
včera 5 z 5

Další skvělý díl, i když velice smutný...

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků

sgjoli
05.05.2024 5 z 5

Mám pocit, že tohle je první kniha z téhle série, kde dávám plné hodnocení. A to se mi u thrillerů/detektivek v posledních měsících stává fakt málokdy. Ale tohle se mi líbilo moc.
Nevím, čím přesně to je, ale příběhy odehrávající se na elitních školách, kde se dějí pokřivené věci, v sobě mají svoje určité temné kouzlo. Klidně bych se nebála tenhle díl označit nálepkou "dark academia", protože přesně takový dojem jsem z tohoto příběhu měla. Jasně, k Tajné historii od Donny Tartt a If we were villains od M. L. Rio to má asi furt ještě daleko. Ale v rámci série mi tohle přišlo jako pecka. A to i za cenu nejvyšší. Kdo četl, jistě si vybavuje závěr a ví, co myslím.
Skvěle napsané, napínavé, třaskavé, plné temných zákoutí a ještě temnějších tajemství. Nevím, jak se to autorce povedl napsat tak, že mi tohle přišlo nadprůměrnější než předchozí díly série, které tu napínavost, švih a temné zápletky měly taky.
Ten závěr mne pak zabolel a mrzel, ale zároveň to o dané postavě, které se ten závěr týká, hodně vypovědělo - hodně pozitivního a za to jsem svým způsobem moc ráda.
Každopádně tohle je určitě zatím můj nejoblíbenější díl. Poslouchala jsem jako audioknihu, v níž opět zářila moje oblíbená narátorka Jitka Ježková. A moc doufám, že tuhle sérii postupně převedou do audio podoby úplně celou.


Janaves
23.04.2024 5 z 5

Další skvělý díl skvělé série.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)

19.11.2023


50 nejčtenějších knih roku 2020

26.12.2020


Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019


Citáty z knihy (1)

Čas ho naučil vážit si těch několika přátel, které teď měl.


Kniha Skryté karty v seznamech

v Právě čtených26x
v Přečtených1 882x
ve Čtenářské výzvě173x
v Doporučených104x
v Knihotéce579x
v Chystám se číst400x
v Chci si koupit107x
v dalších seznamech14x