Ptačí sněm přehled

Ptačí sněm
https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86933/bmid_ptaci-snem-U8L-86933.jpg 5 128 128

Ptačí sněm je symbolický příběh. Kniha inspirovaná perským eposem ze 12. století vypráví o putování ptáků, kteří se rozhodnou najít svého pravého krále. Do čela pestrého hejna se postaví moudrý dudek, jenž ostatním nezapírá, že cesta k tajemné hoře Kaf bude daleká, plná překážek a nebezpečí. Víra a naděje se prolínají s bolestí a nejistotou. Než ptáci přeletí sedm údolí – Hledání, Lásky, Porozumění, Odstupu, Jednoty, Úžasu a Smrti – zůstane jich pouhopouhých třicet. Ti nejvytrvalejší ale nakonec svůj cíl najdou... Příběh pro velké i malé čtenáře, kniha pro rodiče a jejich děti.... celý text

Literatura světová Příběhy
Vydáno: , Labyrint
Originální název:

The Conference of the Birds , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ptačí sněm. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

CervenaVeronika
23.01.2023 5 z 5

Dávám 5*, protože ty ilustrace. Text byl zajímavý, ale ničím nový.

HerrPilot
19.02.2022

Na knihu me nasměroval pěkný kinodokument o Petru Sísovi Sny o toulavých kočkách, rozhodl jsem se tedy zkusit metaforický příběh v hlavní roli s ptáky.
Ve výsledku si myslím, že maratón vyhrála forma nad obsahem, jelikož grafické zpracování je naprosto fantastické, malby, které jsou zarámováníhodné, skutečně pevná vazba, přebal, lesklý papír, to všechno tady funguje.
Co z mého pohledu pokulhává je ten obsah. Není tady nic, co bych už nebýval byl slyšel (třeba od pra/rodičů, byť v jiných formulacích). Navíc mi některé věty tak trochu hraničily s takovým tím „New Agem“, či moudry, kterými instagramové hvězdičky kryjí potřebu zveřejnění nové poloporno fotky v bikinách, a po dočtení jsem na rozpacích, poněvadž nevím, zda jsem: a) tak plytký, že nechápu hlubší smysly, b) jsem fakt ještě mentální dítě, c) žádné převratné/hutné/nové myšlenky zde zkrátka nejsou. Po přečtení zdejších komentářů bych si myslel, že a) je správně, ale hlava mi radí zvolit variantu c). Nebo Přítele na telefonu. Moc mi taky nepomáhal jak hlavní hrdina – Dudek – nepříjemně připomínající takové ty ambiciózní poseroutky, kteří pro svou manýru obětují kolektiv (protože se bojí do něčeho pouštět sami), stejně jako rozhovory ptáků s Dudkem, připomínající rozhovor dvou lidí po mrtvičce.

Kol a kolem kvůli svým rozpakům nechci hodnotit *, ale za grafické, technické zpracování to těch 5 hypotetických * dostane. Od pana Síse ještě něco zkusím (jeho styl je opravdu pěkný), byť něco s konkrétnějším tématem.


lentolog
27.08.2021 5 z 5

Vynikajúca, krásna kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ptačí sněm v seznamech

v Přečtených172x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených18x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x