Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou přehled

Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19614/bmid_zed-jak-jsem-vyrustal-za-zeleznou-o-avb-19614.jpg 5 243 243

Zcela ojedinělá kniha, která malým čtenářům přibližuje dobu komunismu, léta 1948–1989, kdy za „železnou oponou“ v Československu žili, pracovali a snili obyčejní lidé. Velmi očekávaný projekt v New Yorku usazeného českého výtvarníka a spisovatele. Celobarevné vydání kombinuje kresby, komiks a autentické obrazové deníky.

Biografie a memoáry Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Labyrint
Originální název:

The Wall: Growing Up Behind the Iron Curtain , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Karcoolka2210
02.03.2023 5 z 5

"Múr, ktorý dlhé roky rozdeľoval Berlín aj celú Európu, je našťastie už len spomienkou. Ale niektoré spomienky je nutné uchovávať. Ako správu o minulosti. Ako varovanie pre budúcnosť. Aj keď už jeden múr padol, iné ostávajú a ďalšie vznikajú. Po celom svete. V Izraeli, v Kórei alebo na mexickej hranici. Múry symbolické, ideologické aj skutočné. Múry strachu, neslobody a podozrievania. Múry, bez ktorých by náš život mohol byť slobodnejší a šťastnejší..."

Túto knihu som síce čítala v škôlke, ale tentokrát nie deťom, aj keď predškoláci si prezerali obrázky a dá sa im to cez obrázky trocha vysvetliť. Toto je určite kniha, ktorou môžete začať vysvetľovať deťom totalitný režim. Skvelé spracovanie, kopa užitočných informácií a krásne ilustrácie. Odporúčam všetkými desiatimi!

Renatka11
27.03.2022 5 z 5

Knížky Petra Síse miluju a ráda je kupuju svým dětem, abych si je s nadšením přečetla i já. Posledním přírůstkem do naší knihovny byla právě Zeď, kterou jsem objevila a pořídila, když se dcera rozhodla, že bude psát seminárku o životě za socialismu. Kromě toho, že knížka dětem tuto část našich dějin skvěle přiblíží, má díky svému nádhernému grafickému zpracování i krásnému úvodu a závěru, výstižným popiskům k ilustracím a krátkým deníkovým záznamům, neopakovatelné kouzlo. Dávám 10* a stále okouzlena řadim mezi své srdcovky.


simon9946
16.03.2022 5 z 5

Velice dobře popisuje život za komunismu. Jestli to čte někdo, kdo o komunismu moc neví, tak by mu tohle mohlo otevřít oči.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (5)

2008 - Bologna Ragazzi Award (BRAW) (Cena za ilustraci pro děti a mládež literatury faktu - ilustrátor Petr Sís)
2008 - Zlatá stuha (Výtvarná část: Beletrie pro děti)
2008 - Zlatá stuha (Literární část: Literatura faktu a uměleckonaučná literatura pro děti)
2008 - ALSC Awards (Sibert Medal)
2008 - Magnesia Litera (Kanzelsberger cena čtenářů)


Kniha Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou v seznamech

v Přečtených351x
ve Čtenářské výzvě71x
v Doporučených38x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst106x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech8x