Lev pouště přehled

Lev pouště
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139080/bmid_lev-pouste-139080.jpg 4 55 55

Římský válečník série

< 3. díl >

Píše se rok 260 n. l. Římská říše utrpěla nejostudnější porážku své historie. Císař Valerian podlehl zradě a upadl do zajetí perského krále králů Šáhpúhra. Ten si z něj před zraky všech zajatých Římanů dělá svého otroka. Syrské slunce nemilosrdně praží na potupené Římany a Balista tváří v tvář smrti přisahá, že zrádce najde a potrestá. Nejprve se však musí dostat na svobodu. Ta ovšem nepřijde zadarmo a Balista se musí rozhodnout, jakou cenu je za ni ochoten zaplatit. Bohové však přejí jen odvážným a připraveným, protože jen ti mohou zachránit chřadnoucí říši před katastrofou. Římský vojevůdce Balista stojí před největší výzvou svého života.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Warrior of Rome: Lion of the Sun , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lev pouště. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

bleekemolen
18.05.2021 3 z 5

Harry, tuhhle knihu jsi psal asi z donucení. Začátek se podařil, kniha pokračuje hanebným zajetím Valeriana Augusta a jeho armády Šahpurem. Mrzelo mě, že se autor nevěnoval této části déle, atmosféra byla tak hustá, že mi lepila stránky k sobě.
Bohužel však Balista se vrací do římany kontrolovaných území poměrně záhy a začíná to drhnout. Gallienus, zabřednutý kdesi na severu v boji s Germány, se snaží udržet si purpur, zatímco další uzurpátoři mají podobné úmysly. A římské armády krváci v bratrovražedných bojích. Autorovi se však nedaří udržet laťku a z politických mocenských bojů nedokáže vyždímat ani kapku zajímavosti. Namísto toho se brodíme zbytečným šarvátkami s Balistou. Každá další je stejná jako předchozí a v intermezzu se zvládá mazlit se svoji ženou a laskat ve vlasech svoje syny. (intermezzo přichází vždy nečekaně, zalitý krví očistí po náročné bitvě svoji spathu, aby v dalším odstavci překročil práh vily, ve které už čeká jeho familia). Střední část knihy je vážně velmi špatně napsaná.
Závěr pak dojem poněkud zlepšuje, jedná se však o jasně nejslabší díl z celé série (snad nebude platit "zatím")

Opět připomínky k překladu, vážně si pan překladatel myslí, že výrazy "mariňáci", "cítím se super", "dělostřelectvo", "make up" se hodí do literatury odehrávající se ve 3. st.n.l.?

kalache
13.03.2021 4 z 5

...mohu potvrdit,nejhorší je,když se ti nohy zamotají do protivníkových střev...


martin č.
01.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Mám to za sebou. Třetí díl, který se nejvíc podobá tomu, co nám o postavě jménem Balista zaznamenala Historia Augusta, jsem dočetl, přiznám se už jen z nutnosti. Nejvíc mě bavila bitva Galliena s Alamany, pak už mi ty bitvy ale splývaly jedna s druhou a vlastně se už 900 stran opakovalo furt to samé. Dokonalý Bagrista dokonale bojuje, miluje ženu a děti, čte řecké klasiky, jeho familia je neméně dokonalá, jen jsou všichni vlečeni pohnutými událostmi.
Rád bych si do sbírky pořídil nějakého Quieta, ale bývá sakra drahý, nanicovatého Macriana už mám.
Další díl číst nebudu, myslím, že když v HA Balistu (pokud kdy vůbec nějaký existoval) zabili jeho vojáci hned cca r. 261, měl to ve stejném místě zabalit i autor tohoto románu. I když to, jak se na konci vzdal purpuru, se mi jako jediné možné východisko samozřejmě líbilo a vlastně ta poslední stránka můj dojem z těch předchozích, ke kterým jsem se musel nutit, trochu zlepšila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. - 10. 11.)

03.11.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lev pouště v seznamech

v Přečtených88x
v Doporučených7x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit6x

Štítky knihy

doba římská

Autorovy další knížky

2011  84%Požár na východě
2016  81%Železo a rez
2012  85%Král králů
2012  84%Lev pouště
2014  81%Jantarová stezka