Ritmatik přehled

Ritmatik
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200153/bmid_ritmatik-lnX-200153.jpg 4 136 136

Z pera majstra svetovej fantasy prichádza príbeh o šestnásťročnom Joelovi, ktorého jediným snom je stať sa ritmatikom a byť tak vyvoleným, čo môže vdýchnuť život krieduchom a slobodne sa priúčať magickému umeniu. No Joel je len synom prostého výrobcu kriedy na Armediovej akadémii a študentom ritmatiky môže len ticho závidieť. Až do dňa, kým si ho za asistenta nevyberie profesor Fitch, aby mu pomohol pri vyšetrovaní záhadných únosov študentov. Na mieste činu nachádzajú len neznáme ritmatické čiary a krv unesených. Joel sa spolu so študentkou Melody ocitne na stope nečakaného objavu, ktorý navždy zmení chápanie ritmatiky i fungovanie ich sveta.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Rithmatist , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ritmatik. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Elizza
25.05.2024 4 z 5

Jak zhodnotit Ritmatika? No... blbě. Už klasický problém je absence navazujícího dílu. Kniha sama o sobě sice obstojí, ale systém magie se opravdu jen škrábne po povrchu. Joel to chce pochopit a já taky, sakrauž!
Kniha se dobře čte, postavy jsou fajn, magie je zajímavá, alternativní svět skvělý a celé to pěkně odsýpá... Ale je to Sanderson. Lokality jsou všeho všudy dvě, postav asi deset a až na jedinou výjimku nemají žádný závažnější problém a hlavního záporáka znáte od momentu, kdy vejde do dveří. To se s Elantris, nebo Archivem, kde jsou postav desítky, všechno se tam sype, problémy se valí ze všech stran a postavy se pohybují na celé škále šedi, prostě nedá srovnávat.
Je to fajn kniha, ale spíš pro mladší publikum, nebo jako vstupní bod do Sandersnova světa. Případně oddechovka na volné odpoledne.
Takže suma sumárum: zklamaná nejsem, ale euforie se taky úplně nekonala :)

_jukL
08.04.2024

Koupil jsem to dceři, jestli jí bude Sanderson sedět a bezpochyby "jí" objednám ještě něco dalšího. Skvěle se to čte, přestože tkz. pro mládež, tak mě to nijak neuráželo. Konec jsem čekal možná trochu složitější, ale jinak asi není moc co vytknout. Super odpočinková věc.


Kajo98
21.12.2021 4 z 5

Originálny koncept veľmi zaujímavého sveta, ktorý je dobre napísaný. Kniha má rýchlo vytiahla a bavila ma až do konca. V príbehu je veľký potenciál a mrzí ma, že kniha nemá viac pokračovaní... Za to čo teraz napíšem ma asi všetci zlinčujú, ale podľa mňa by séria vedela konkurovať aj knihám o jednom slávnom kúzelnikovi z Rokfortu/Bradavic

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ritmatik v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených171x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených12x
v Knihotéce106x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech4x