Rozhodni se být zdráv přehled

Rozhodni se být zdráv https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478704/bmid_rozhodni-se-byt-zdrav-CjB-478704.jpg 4 158 158

Nehaste příznaky – pochopte příčiny! Pokračování bestselleru Umění být zdráv. Rozhodnout se je prvním krokem na vědomé cestě ke zdraví. Naslouchat vlastnímu tělu však nemusí být tak snadné. Které techniky pomáhají zlepšit naše životní nastavení? Jak prohlédnout iluze, které si vytváříme o světě? Jan Vojáček hledá odpovědi spolu s osobnostmi, kterých si váží a které mají k tématu zdraví co říct. Oblíbený funkční lékař v praktických návodech ukazuje, jak najít odvahu k životu v radosti a lásce – a inspirovat se může skutečně každý.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozhodni se být zdráv. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Lenka276
13.05.2024 2 z 5

Pana Vojáčka sleduji dlouhodobě, takže mě jeho kniha zas až tolik nepřekvapila. Rady a myšlenky pana doktora se mi moc líbí a věřím, že na nich něco.

Janadvorackova
25.02.2024 2 z 5

Mám s těmito knihami jistý problém. Připadají mi "donucovací." Chovejte se takhle, musíte tohle přijmout a tamto odmítnout... Autor by asi řekl, že si za to můžu sama :), ale na druhou stranu v knize několikrát píše, že vlastně všechno záleží na vašem přístupu...

Přiznává, že vzdělávání lékařů jde špatnou cestou, protože dnešní medicína spočívá v tom, že ideálně dostanete pytel léků a pak chodíte na krevní testy, po nichž vám lékař vynadá, "že určitě prášky neberete a proč to děláte." Přitom nehledá příčinu nemoci. Jo, s tím bych souhlasila, neboť autor zmiňuje různá autoimunitní onemocnění, jejichž původ je v podstatě nejasný.
Tak proč to nesvést na duševní nerovnováhu pacienta, kterou je třeba řešit ale dávno předtím, než tyhle nemoci vzniknou... Aha, a kde je teď ta rada?

Ezoterickou rovinu knihy asi raději nebudu řešit, i když oproti jiným je tady zastoupena méně.

Takže v podstatě jde o to uvědomit si, po čem je vám blbě a vyvarovat se toho. Musíte být hodní i na členy rodiny, kteří se chovají jako pitomci, protože ti se pak změní, respektive jejich přístup.
Ne, tak tomu nevěřím.
Změna bude spočívat leda v tom, že ve vás budou hledat snadnou kořist pro podporu svých špatných návyků, kvůli kterým jste se odcizili. A ne, od toho pryč.
Pomoc druhým za cenu vlastní sebedestrukce už jsem zkusila. Bez efektu, dál nezájem.

Asi důvod, proč si občas takové knihy poslechnu, je možná potřeba hledat nějaké nové přístupy a aplikovat je na vlastní existenci. Ale spíš si nepamatuji, že bych z knih inspiraci získala. Náměty se opakují a případné rady se nedají aplikovat plošně.


Clea3112
29.11.2023 4 z 5

Druhý, volně navazující díl Vojáčkovy řady o vědomém přístupu a zodpovědnosti každého člověka ke svému fyzickému i duševnímu zdraví, o cestách k sebeuzdravování a budování vlastní sebehodnoty. S principy buď souzníte a pak si zde určitě něco pro sebe najdete, nebo vás zmiňovaný přístup neosloví (ale pak byste si tuto knihu asi nevybrali ke čtení :) ) Je pravda, že na mě mnohé kapitoly působily také spíše jako náčrtky a úvody k dané problematice, než že by prezentovaly hlubší pojednání. Ale i tak je možné ke knize přistupovat a čerpat z odkazů na další literaturu, na kterou JV upozorňuje.Stejně tak je třeba brát i krátké příspěvky jeho spoluautorů.

všechny komentáře

Související novinky (3)

E-knihy s jarní slevou až 40 %

25.04.2022


10 nejprodávanějších knih minulého týdne (populárně naučná)

02.12.2021


Knižní novinky (40. týden)

03.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rozhodni se být zdráv v seznamech

v Právě čtených23x
v Přečtených217x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených9x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst100x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech1x