Růžová zahrada přehled

Růžová zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501907/bmid_ruzova-zahrada-Hjf-501907.jpg 4 24 24

Každý dům má své tajemství… Olive Westallenová žije privilegovaným, i když poněkud osamělým životem v honosném rodinném domě v Hampstedu. Má však docela radikální plány týkající se budoucnosti její rodiny – takové, které šokují svět vyšší společnosti, jehož je součástí. Pro její novou sousedku, dvanáctiletou Ottilii Finchovou, je Londýn vzrušujícím místem ke zkoumání. Její rodina se nedávno přistěhovala z Durhamu, kvůli skandálu, o němž však dívka nemá ani potuchy. Navíc je její matka stále ve svém pokoji a trpí neznámou nemocí. Z jakého důvodu museli Finchovi opustit své původní bydliště? Je opravdu všechno tak dokonalé, jak se zdá?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Rose Garden , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Růžová zahrada. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

anovy64
17.05.2024 5 z 5

Kniha nás seznámí se čtyřmi ženami z různých společenských vrstev, jejichž osudy se protnou, navzájem si dokážou pomoci a sblížit se. Především Olivie je velice sympatická, obětavá a ochotná všem pomoci. Zaslouží si prožít šťastný život po bohu inteligentního a hodného muže. Kniha se čte příjemně a vůbec by nevadilo, kdyby měla pokračování, protože konec byl trochu otevřený.

Szilvia1
21.02.2024 5 z 5

Krásný příběh o jedné chudé dívce Mabs,o jedné bohaté slečně Olive,která adoptuje jedno děvčátko ze sirotinče,o jedné paní Abigail kterou zavírá vlastní manžel a o její dcerce Otty.Všechny nakonec se spřátelí.Od autorky už je třetí knížka a všechny knížky byly krásné.


jeny-v
27.12.2023 5 z 5

S tímto společenským románem jsem prakticky prožila dva svátky vánoční. Kniha se četla dobře a docela svižně. Poutavý děj se vypořádává s bezohledností a manipulací, ale také vyzdvihuje lidskou dobrosrdečnost a statečnost.
Vyprávění je situováno do Londýna koncem devatenáctého století a vypráví o událostech, které svedly dohromady čtyři rozdílné hlavní ženské postavy. Spojenectvím chudé osmnáctileté Mabs, která se po smrti maminky musí postarat o šest sourozenců; nekonvenční Olive, jenž si vykládá karty; chytré Otty, toužící po vzdělání a tajemné Abigail, trpící depresemi se vyvine přátelství, které odstraní trable každé z nich.....

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pád Númenoru, Panský dům a další knižní novinky (36. týden)

03.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Růžová zahrada v seznamech

v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Tracy Rees
britská, 1972
2017  79%Jdi za štěstím
2021  75%Milostný dopis
2023  87%Růžová zahrada