Řvi potichu, brácho přehled

Řvi potichu, brácho https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295842/bmid_rvi-potichu-bracho-tIu-295842.png 5 592 592

Jeremiáš je jiný. Žije ve světě, který má svá přísná pravidla, ve světě, kde každý den v týdnu má jinou barvu a kde jsou krajíce chleba kulaté. Se světem, v němž žije maminka se sestrou, si příliš nerozumí, nevyzná se v něm. Ale nevadí mu to, má přece ten svůj. Ostatním sice občas připraví horkou chvilku, ale ani milující maminka, ani dvouvaječné dvojče na něj nedají dopustit. Hlavně aby jim Jeremyho nedali do ústavu, to by nepřežily. Ivona Březinová citlivě, ale s nezbytným nadhledem vypráví příběh autistického chlapce a jeho okolí, které se s jeho poruchou musí dennodenně vyrovnávat. Knížka s výtečnými ilustracemi Tomáše Kučerovského dětem ukazuje, že s poruchou autistického spektra se dá žít a že nakonec je ze všeho nejdůležitější jako vždycky láska a dostatek porozumění.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Řvi potichu, brácho. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (194)

Terusha003
29.02.2024 5 z 5

Nejsem zrovna cílová věková skupina, ale knížku jsem si přečetla s chutí. Pro školáky fajn čtení a hlavně dobrá, alespoň částečná osvěta ohledně Pás.

Slůník
24.02.2024 4 z 5

Jako úvod do problematiky autismu poslouží lépe než odborná příručka.


Jessica007
17.02.2024 5 z 5

Před lety se o této knize hodně mluvilo. Od té doby jsem měla v úmyslu si ji přečíst. S problematikou autismu jsem se už setkala dříve i v jiných knihách, zde je příběh vyprávěn sestrou - dvojvaječným dvojčetem Jeremiáše, který trpí poruchou autistického spektra. Příběh je čtivý a ukazuje, jak je to těžké pro všechny a také dobře popisuje projevy poruchy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2017 - Zlatá stuha (Literární část: Beletrie pro mládež)


Kniha Řvi potichu, brácho v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených862x
ve Čtenářské výzvě378x
v Doporučených92x
v Knihotéce151x
v Chystám se číst336x
v Chci si koupit54x
v dalších seznamech18x