Samarkand přehled

Samarkand https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501695/bmid_samarkand-4D1-501695.png 4 104 104

Lidé válku o svůj svět definitivně prohráli. Stali se otroky, lovnou zvěří, chovným dobytkem nových pánů – upírů, nestvůr, psychopatických bohů, démonů a dalších tvorů, pro něž není v žádném lidském jazyce jméno. Smířil jsem se s tím stejně jako ostatní. Přežít v Samarkandu, v sídle nových vládců světa, je ještě těžší než jinde. Ale já jsem šťastný. Miluji svou krásnou ženu a těším se na dítě, které chová pod srdcem. Udělal bych pro ně všechno.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Samarkand. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Deimos
27.04.2024 4 z 5

Přiznám se bez mučení, že to byl můj první přečtený "Žamboch", kterého jsem zakoupil u Komára na Světě knih. Chtěl jsem si přečíst "jednodušší", rozuměj kratší knížku, abych nakoukl do jednoho ze světů pana autora. Mohl jsem si vybrat Koniáše nebo jakoukoliv jinou jeho knihu, která na mě kouká z knihovničky, ale zaujala mě tato.

Svět je to zajímavý a rád bych se do něj ještě vrátil (příležitost mít budu), abych ho ještě víc prozkoumal a "zažil". Zatím mi to přišlo místy složité, nebo spíš takové přehnané/přepálené. Řekněme, že těch fantasy/sci-fi prvků je tam až moc (upíři, lidé, vojáci, vylepšení vojáci, lidé, upíři, do toho démoni, požírači démonů, bohové, umělé inteligence, kouzla, magie, sečné zbraně, palné zbraně, jiné sféry a další) a přitom to začínalo jako příběh zřejmě obyčejného člověka, kde hlavní roli bude hrát město Samarkand.

Naproti zmíněnému "bordelu" je akce přehledná, napínavá, zajímavá, pokaždé jiná, stejně tak vyprávění rozkrývá postupně karty a závěr je uspokojující. (78%)

Dudák1979
14.03.2024 5 z 5

Parádní brakovka z vcelku promyšleného světa Drsnýho spasitele, vhodná na zkrácení odpoledne a večera po vytrhnutí osmičky.


hanzmb
25.02.2024 4 z 5

Ty 4 * je za 1. polovinu knihy. Tam to ještě vypadalo, že se autor vrátil k stylu svých prvních knih a opustil od těch posledních šíleností především s Baklym. Samozřejmě to na knihy s Koniášem nemělo, ale mělo to určitý smysluplný dějový vývoj. Pak najednou jak když mávneš proutkem a je tady jak od flašinetáře kolem dokola omílané téma nesmrtelného hrdiny a pobíjení stovek mrtvých. Zachrání to částečně alespoň normální závěr.

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších eknih (září)

17.10.2022


Citáty z knihy (5)

Exploze granátů je pošramotila, ale neeliminovala.


Ideální je potřeby uspokojovat současně, násobí to rozkoš.


Muž s jednou rukou vařil čaj a leštil porcelánové hrníčky.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Samarkand v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených136x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce72x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech1x