Knihkupectví u jezera přehled
Jenny Colgan
Skotské knihkupectví série
Uprostřed skotské Vysočiny, na farmě u vesničky Kirrinfi ef, žije Nina. Vlastní pojízdné knihkupectví, ale teď nutně potřebuje někoho, kdo by za ni práci na čas převzal. Na kopci nad vesnicí, přímo na břehu jezera Loch Ness, stojí velké panské sídlo, v němž žije osamělý muž se třemi dětmi, od kterých právě v slzách utekla už šestá chůva. Daleko na jihu se svobodná matka Zoe zuby nehty snaží uživit sebe a svého čtyřletého němého syna. Pak ovšem přijde dopis oznamující zvýšení nájmu a Zoe nezbývá než sbalit sebe i syna a odjet do Skotska, kde přijme místo Nininy pomocnice a au pair ve strašidelném domě. Je ale vůbec možné zapadnout do tak úzce semknuté komunity, nahradit milovanou knihkupkyni, a navíc zvládnout tři nezvladatelné děti, které o její péči ani v nejmenší nestojí? A kam se vlastně poděla jejich matka? Knihkupectví u jezera je volným pokračováním Pojízdného krámku snů. Je to příběh o naději, víře, lásce a o tom, že štěstí může člověk najít i tam, kde by je vůbec nečekal.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2021 , ArgoOriginální název:
The Bookshop on the Shore, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihkupectví u jezera. Přihlašte se a napište ho.
Tak tahle kniha mě překvapila, dokonce i rozbrečela. Co má navíc co jiné ne? Nadhled nad jednáním postav, to jak si mohou nerozumět a každý si myslet a předpokládat něco co vlastně není pravda (všimli jste si jak jsou v romantických knihách všichni na jedné vlně?). Kdyby to psal někdo jiný Zoe a Nina by si padly do noty ale tady to pěkně drhlo. Druhá věc, které jsem si u autorky všimla je, jak upozaďuje romantikou linku, fakt, ty postavy se do sebe zamilují jen tak mimochodem. Na mém hodnocení a prožívání se určitě podepsalo i to, že jsem četla knihu těhotná. Doporučuji jako fajn čtení.
Milé , oddechové čtení . Děj předvídatelný ,ale to vůbec nevadí. Konec za mě trochu uspěchaný .
Knižní novinky (24. týden)
13.06.2021
Kniha Knihkupectví u jezera v seznamech
Skotsko mutismus, oněmění romantika strašidelné domy knihkupectví au pair, dívka k dětem matky samoživitelky, svobodné matky
2018 | Pojízdný krámek snů |
2014 | Báječný krámek s čokoládou |
2016 | Ostrov s vůní čerstvého chleba |
2021 | Knihkupectví u jezera |
2015 | Rosiin sladký krámek snů |
„Všechno jste změnila. Vy si vůbec neuvědomujete, co jste udělala. Vytvořila jste domov. Pro... pro nás pro všechny."
Zoe zavrtěla hlavou.
„To vy si neuvědomujete " Spustila a v tu chvíli jí došlo, že má pravdu.,,že tohle je první skutečný domov, který jsme kdy s Harim měli. To vy jste vytvořili domov pro nás."
I když sem se seznámila se Zoe dřív (četla jsem totiž 3 díl před 2) chtěla jsem znát její probeh a cestu...a co teprve tajemství které skrýval Ramsay..