Dvanáct měsíců přehled

Dvanáct měsíců https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511105/bmid_dvanact-mesicu-wRT-511105.png 5 80 80

Smrti se smát série

< 2. díl >

Dvanáct měsíců je romantická kniha, která se odehrává v neobvyklém prostředí. Je psaná podobným způsobem jako romantické série – můžete začít, jakým dílem chcete. Zavítejte do Ruin, domova smrťáků, a prožijte jeden rok ve společnosti smrtek, které si dlouhý čas krátí vztahovými peripetiemi, za něž by se nemuseli stydět ani hrdinové telenovel, dramatů, tragédií a tragikomedií všeho ražení. Nemusíte se bát. Budete mít rovnou dvě průvodkyně. To znamená dvojnásobek zábavy, romantiky, ale taky starostí a smrťařiny. Emu, první průvodkyni, už znáte. A kdo jsem já? Říkejte mi Anna, smrťácká empatička. Mám takový problém, kterému se říká strach možná už přerostl do menšího děsu. Asi byste čekali, že bude mít co dělat se smrtí a věcmi kolem. S tím bych si poradila. Jenže nechte kolem mihnout se muže, a já beru nohy na ramena. Tím spíš, že některým nestačí se jen mihnout, někteří se musí držet jako klíšťata.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvanáct měsíců. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Tereziee
09.05.2024 4 z 5

Kniha Dvanáct měsíců pro mě byla prvním setkáním s autorkou a zároveň i první výprava do Ruin. Musím říct, že kniha se četla skvěle. Autorka píše čtive a stránky ubíhají pod rukama tak nějak samy. Celý příběh se odehrává mezi smrtkami. Musím říct, že tahle myšlenka mě bavila a vlastně celé pojetí tohoto světa a Ruin bylo originální. Nechybí pořádná dávka romantiky a vztahových peripetií. Romantasy mám ráda, i když spíš preferuji, když je v ději víc akce a napětí. Ve Dvanácti měsících je příběh postaven hlavně na romantice a vztazích a akce už tolik není. I tak se ale ráda do Ruin vrátím. Je to parádní oddechovka.

jana1874
23.04.2024 5 z 5

,,Jediná jistota je smrt."

Začíná další rok v Ruinách. Tentokrát nás budou provázet dvě průvodkyně – Anna a Ema. Zatímco Emu byla možnost poznat už v předchozím díle, takže není třeba ji teď už moc představovat či popisovat. Tady řeší několik záležitostí, které se vyskytly v minulém roce a k tomu se objeví ještě něco navíc. Oproti Emě poznáme Annu víc až zde. Anna je tichá, nesmělá, a je také empatička, což není úplně schopnost, kterou by jí někdo měl závidět. Byly různé náznaky ohledně toho, co se jí stalo, i když celkový pohled na události se nám dostane až v tomto díle. Hodně toho zažila a zanechalo to na ní následky i několik desítek let po její smrti. Přestože se rozhodla, že je načase s tím něco udělat, začíná si zoufat, jelikož brzy začne propadat myšlence, že se to nikdy nespraví. A do toho se přihodí ještě něco, s čím se bude muset vypořádat. To mi bylo líto, co se jí stalo, ale postavila se k tomu statečně.

Na Annu jsem se těšila, bylo vidět, že své přátelé má ráda a opravdu se chce pohnout dál a já ji držela palce. Kdo tu také dostal víc prostoru, tak byl Lucien, což je zlatíčko. V prvním díle jsem si ho hodně oblíbila, a i u něj jsem tedy zvědavě čekala, co na něj autorka práskne.

Vím, že něco zmiňuji jen neurčitě, ale nerada bych prozradila až moc. Co můžu říct bez na rovinu je, že u tohohle dílu jsem se také vůbec nenudila. Obě linky vypravěček byly skvělé, různě se střídaly a mně bavily obě. Děj mě pohltil a měla jsem nutkání číst furt dál. Bylo tu toho tolik – romantika, napětí, nebezpečí, humor, několik zvratů a překvapení a tak dál.

,,Někdy nám ty nejobyčenější věcí nebo události změní život. A zanechají největší otisk v duši."

Za mě můžu doporučit


virgo_books
08.02.2024 5 z 5

Pokud hledáte takovou oddechovou romantasy, tak vám tuhle knihu můžu určitě doporučit.

Máme tu 2 hlavní hrdinky, smrky, které nejenom sbírají duše zemřelých, ale samy mají různé nadpřirozené schopnosti. Obě se s nimi potýkají a ne vždy je to lehké.

Máme tu romantické linky, které mě velmi bavily. Musím ale přiznat, že jsem si více oblíbila tu Anninu, což je i moje oblíbená smrtka.

Dozvíme se totiž i něco o její minulosti a tom, jaký to má na ni dopad teď.

Celkově mě příběh pohltil a já jsem se nemohla odtrhnout. Máme tu zvraty, nějakou tu akci a záhady, které je potřeba vyřešit.

Čtení jsem si velmi užila a rozhodně se chystám na další díly.

Za poskytnutí e-knihy moc děkuji autorce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dvanáct měsíců v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených89x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených8x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

humor pro dívky romantika ironie pro dospívající mládež (young adult) fantasy

Autorovy další knížky

Eleanor Corvin (p)
česká, 1992
2021  85%Jeden rok
2023  93%Dvanáct měsíců
2024  86%Woodhill
2023  95%Šťastně až po smrti