Literární dobrodružství českého spisovatele v cizině přehled

Literární dobrodružství českého spisovatele v cizině https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82388/spisy-egona-hostovsk-82388.jpg 5 26 26

Osnovou knihy je drama exilu,osud emigranta, cizince, který hledá své zakotvení. V zajímavém spojení ojedinělých memoárů a citlivé autobiografické prózy se autor soustřeďuje na vlastní nitro.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Literární dobrodružství českého spisovatele v cizině. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

TipsyChipsy
03.09.2022 5 z 5

Moc krásně načteno z roku 1993 hercem Jiřím Samkem, teď na mujrozhlas. Spisovatele Egona Hostovského moc neznám, snad jsou i jeho další romány takto dobré. Se skromností sobě vlastní nazírá na svůj literární život skrze dědictví vlastností po otci, kde se spojuje slušnost, ostýchavost a pocity ponížení. Do svých knih dává to, co si nese v sobě z naší vlasti: “divný svět, kde se všechen život drobil jako okoralý chléb… složitá příchuť šibeničního humoru, melodramatické atmosféry a beznaděje”. Nejsou to jen vzpomínky, ale dobře propojené a promyšlené dílo, psané se sympatickou staromilskou morálkou, smyslem pro komično a upřímností.

olga8832
01.09.2022 5 z 5

Bylo to super vyprávění a vzal to od začátku, vyprávěl i o své rodině a dětství, takže nebát se názvu.


Vesmich
24.08.2022 5 z 5

Cokoliv, co E.H. napíše, se bez výjimky dobře čte. Slova jsou do věty poskládána tak, že nic nikde nedrhne, nezasekává se a netahá oči ani uši. Po nedávném poslechu vzpomínek Hostovského dcery Olgy, která v nich popisuje vlastně paralelně to, co se dělo tady, jsem si šla do knihovny půjčit vzpomínky nepřítomného otce, abych se dozvěděla, co se dělo TAM. A přestože se autor drží dobrodružství literárních, všechen ten smutek z odloučení a osamělost běžence, který se nemůže vrátit a neví, jestli kdy moci bude, ta odkázanost na cizí dobrodiní,to všechno tam je.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Literární dobrodružství českého spisovatele v cizině v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit1x