Štěstí Aloise Peina přehled

Štěstí Aloise Peina https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15706/mid_stesti-aloise-peina-qcE-15706.jpg 4 142 142

Pein vede dvojí život kvůli svému štěstí a nemůže se s ním proto nikomu pochlubit. Román je nasycený jemným humorem a jeho bohatý děj se řídí ironickým pravidlem, že všechno je jinak. Ani Pein si není jistý, zdali je jeho štěstí jenom sen, nebo se může změnit v něco trvalého. Štěstí přijde až ke dveřím toho, komu je nakloněno. K Aloisu Peinovi se za třicet let spořádaného manželství nikdy neobtěžovalo. Žil obyčejný život tuctového knihovníka po boku hašteřivé a věčně nespokojené manželky, dokud si poprvé nevsadil. Vyhrál velkou sumu, chytře to zamlčel před celou rodinou a tajně si užíval sladkého života. Ale co štěstí dalo, chce zase zpět a Pein kvůli svému dvojímu životu musí ze svých peněz rozdávat a nikomu se tím nemůže ani pochlubit. Román o Peinově štěstí je nasycený jemným humorem a vtipným napětím a jeho bohatý děj se řídí ironickým pravidlem, že všechno je jinak. Ani Pein si není jistý, zdali je jeho štěstí jenom sen, nebo se může změnit v něco trvalého...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štěstí Aloise Peina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

knihovniceS
09.02.2023 4 z 5

Štěstí Aloise Peina
Přečetla jsem další román Magdy Váňové, která opět nezklamala. Její knihy jsou čtivé příběhy ze života. Alois je „uťápnutý“ ředitel malé knihovny. Touží po velkém štěstí, které se mu nějak vyhýbá. Oženil se s hádavou Vojtěškou, má dva syny a své sny. Až jednou si vsadí a vyhraje velkou částku ... Výhru tají, co bude dál ? To si přečtěte sami. Příběh je úsměvný, pobaví, doporučuji. Dávám 4 hvězdy.

tittanie
11.07.2021

Od autorky jsem nějaké knížky četla. Tahle byla zajímavá a asi ve stylu autorky. Co mě vytáčelo byly neobvyklé jména. A chování Františka je to pěkná svině. Možná jsem čekala něco jiného, ale četlo se to dobře.


Ála1968
17.02.2021 3 z 5

Kniha se mi celkem líbila.Všechny příběhy od této autorky vychází ze života a jsou psány opravdu tak,jak chodí život.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Štěstí Aloise Peina v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených252x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených8x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit6x