Stín nad Innsmouthem a jiné horrory (5 povídek) přehled

Stín nad Innsmouthem a jiné horrory (5 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12022/bmid_stin-nad-innsmouthem-a-jine-horrory-sGS-12022.png 5 127 127

Výbor poviedok klasika svetového hororu a zakladateľa kozmického hororu. V tomto zošitovom vydaní sa čitateľ stretne s poviedkami ako "Měsíční močál", "Bezejmenné město", "Pes", "On" a "Stín nad Innsmouthem". Poviedky "Bezejmenné město" a "Stín nad Innsmouthem" rozpracúvajú tzv. mýtus Cthulhu. Ostatné poviedky však nie sú o nič horšie, napriek tomu, že sa venujú ostatným Lovecraftom obľúbeným témam, ako je prekliate staré dedičstvo (Měsíční močál"), dekadetný spôsob života ("Pes") či príbeh literárneho hrdinu, ktorý sa nedobrovoľne stáva svedkom hrôzy ("On").... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Zlatý kůň
Originální název:

The Shadow Over Innsmouth and Other Stories of Horror , 1936


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stín nad Innsmouthem a jiné horrory (5 povídek). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Patrik02
02.05.2022 5 z 5

Já nevím, má ještě cenu to komentovat a stále se opakovat? Lovecraft prostě uměl. Své nestvůry má promyšlené, Stín nad Innsmouthem společně s povídkou Pes tomuto souboru kraluje, ale každá z povídek má svou nezaměnitelnou atmosféru, nabízí hrůzné tajemno a šílenství.

Pedias
17.08.2018 5 z 5

Naprosto boží!
Nejvíc se mi líbila povídka Stín nad Innsmouthem, hltala jsem každou stránku, s hlavním hrdinou jsem prožívala nejen útěk, ale i zděšení na konci povídky.
Můžu jen doporučit.


Butterslider
06.11.2017 5 z 5

Poprvé čteno v 19ti letech. První knižní počin, který ve mě vyvolal noční můry. Zároveň moje první a poslední noční můra.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stín nad Innsmouthem a jiné horrory (5 povídek) v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených167x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x