Krátký druhý život Bree Tannerové přehled

Krátký druhý život Bree Tannerové
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40622/bmid_kratky-druhy-zivot-bree-tannerove-nmi-40622.jpeg 4 1646 1646

Novela k románu Zatmění. V další neodolatelné kombinaci nebezpečí, tajemství a romatiky rozehrává Stephenie Meyerová strhující příběh Bree Tannerové, členky armády novorozených, kteří se připravují k útoku na Bellu Swanovou a Cullenovy a na nevyhnutelný střet, jenž přinese tragické vyvrcholení. Bree Tannerová si život, který žila předtím, než získala dokonalé smysly, nadlidské reflexy, ohromnou sílu a neodolatelnou touhu po krvi, sotva pamatuje. Zato ví, že život, který žije s ostatními novorozenými upíry, má několik jistot a několik pravidel: hlídej si záda, nepřitahuj na sebe pozornost a hlavně to stihni domů do úsvitu, jinak zemřeš. Bree získává mezi novorozenými nečekaného spojence a přítele v Diegovi, který se stejně jako ona snaží zjistit něco víc o jejich stvořitelce. Jakmile si oba uvědomí, že novorození jsou jen figurky v partii větší, než si vůbec dokázali představit, musí se Bree a Diego rozhodnout, na kterou stranu se postaví a komu budou věřit. Ale když je všechno, co víš o upírech, založeno na lži, jak poznáš pravdu?... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Short Second Life of Bree Tanner , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krátký druhý život Bree Tannerové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (191)

Vjeerus
29.04.2024 2 z 5

Vždy jsem se divila, proč zrovna Bree dostala svoji samostatnou knihu a upřímně, po přečtení stále netuším. Vzhledem k tomu, že konec známe, tak člověk očekával nějaký velký zvrat, boom, novou informaci… ale nic takového nepřišlo.
To, co zajímá novorozené a jejich choutky známe z původní tetralogie a jak se Victoriina banda chová, taky. Otázku kolem Volturiových jsem si kladla už předtím a její odpověď mě nepřekvapila a za skutečně zajímavé jsem považovala jen krátký popis schopností Jane, jak je vnímají upíři.
Celkově ale za mě docela zklamání, romantická linka je taková asi spíš zbytečná a z ničeho vzniklá a k vzteku je příběh Freda, který je prostě neuzavřený, což je škoda, protože on je za mě rozhodně zajímavější postava, než samotná Bree.
Díky bohu, že kniha má pár stránek a autorka se umí poměrně svižně a jednoduše vyjadřovat, takže i přes absenci nějakého zvratu má člověk za chvilku dočteno. Přesto si myslím, že je tato kniha naprostá zbytečnost i pro fanoušky Stmívání.

apq
19.08.2023 4 z 5

Dlouho jsem nevěděla, zda se do knihy pustit, ale byla jsem mile překvapena. Kniha se dobře čte, má spád a je zajímavým pohledem z druhé strany.


Cami.lla
02.07.2023 4 z 5

Kniha mě velice příjemně překvapila. Moc jsem od ní nečekala, ale četla se skoro sama, děj svižně plynul a byla to výborná vsuvka při čtení celé ságy. Bylo potřeba si na chvíli odpočinout od Belly a Edwarda :)
Jediné, co bych vytkla, je absence kapitol. Celá novela je psaná v jednom kuse a nutí tak číst dál a dál bez zastavení. Ale možná to tak autorka zamýšlela.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Krátký druhý život Bree Tannerové v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených2 954x
ve Čtenářské výzvě60x
v Doporučených106x
v Knihotéce961x
v Chystám se číst223x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech16x