Tajemství ostrova za prkennou ohradou přehled

Tajemství ostrova za prkennou ohradou https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448562/bmid_tajemstvi-ostrova-za-prkennou-ohrad-CJp-448562.png 5 172 172

Kreslený příběh o přátelství, pocitu viny a smíření. Poetická kniha určená nejen dětským čtenářům. Před smrtí, která přináší vykoupení, vyplouvají vzpomínky na léta her, kdy přátelství mezi kluky bylo utvrzováno krví. Příběh vypráví o třech kamarádech a neštěstí, které všechny poznamenalo na celý život. Snivé, celostránkové ilustrace nás vtahují do světa temných uliček, zarostlých zahrad, kde se ukrývají tajná místa a dětské sny. 2. vydání.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství ostrova za prkennou ohradou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

alekis
12.07.2023 5 z 5

Ke čtení mě občas inspirují, krom jiných, komentáře oblíbených uživatelů, momentálně ten, který napsal - viz níže - Terror (ale přečetla jsem si i ostatní).
Terror to napsal moc hezky (škoda, že komentáře ke knihám píšeš dost sporadicky), já to vidím trochu jinak, i když v hodnocení se shodneme.

Příběh je to totiž celkem jednoduchý, až tak se mnou nezacloumal. Klidně mohl být napsán jako kratší literární útvar a pravděpodobně by mnoho pozornosti nevzbudil.
Ovšem, naprosto unikátním ho dělají ilustrace a v nich vložené texty. Ty ilustrace jsou prostě nádherné a příběh tak dostává úplně jiné grády!
Nenacházím, nemám slov!
Já nevyhledávám komiksy! Protože i tohle je komiks! Čtu texty, ne obrázky!
Ale...
Je to nádhera, je to krása, je to opravdu unikum! Jak prostředí, tak postavy a postavičky... A že je tam, kromě krásných dobrodružství a krásného přátelství tří kluků také skrytý smutek nad vším, koho a co odnes čas... Tak to je prosím pěkně... život sám.

Přečteno - prohlédnuto během chvíle, ale okouzlení, tuším, potrvá :-).

Terror
11.07.2023 5 z 5

Komiks? Tak tuto knihu nevidím. Sled monumentálních pláten, grafických fantasmagorií, na kterých klíčí život, následně bují a rozlévá se do všech možných i nemožných stran, aby poté pozvolna dohasínal. To vše plné odkazů, sem tam skrytých vtípků, koláží, které neurazí a hlavně sondy do duše lidské. Do duše, která prožila to, o čem někteří jen smutně sní a jiní s nostalgickou slzou pookřejí. S tímto obrazem, neboť právě tím kniha je, vypáleným v sítnici a srdci, dávám plný počet zasněných hvězd.


zandu
14.02.2023 5 z 5

Nádherný, dojemný příběh. Veselý i smutný. Krásný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2010 - Cena Muriel (Nejlepší původně český komiks)


Kniha Tajemství ostrova za prkennou ohradou v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených205x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených21x
v Knihotéce44x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech1x