Tamařino souhvězdí přehled

Tamařino souhvězdí https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414869/bmid_tamarino-souhvezdi-NTn-414869.jpg 4 372 372

Život devatenáctileté Liv se ani trochu neubírá směrem, kterým by si přála. Přijímačky na vysněnou fotografickou školu nevyšly, místo toho studuje práva, přivydělává si jako servírka v kavárně a těžko hledá společnou řeč s rodiči. A pochybuje. O sobě, o tom, co cítí, o své budoucnosti. Jedinou spřízněnou duší je její nejlepší kamarádka Johana, sarkastická mladá novinářka, která má navzdory drsné fasádě sama problémů až dost. Všechno se ale začne obracet vzhůru nohama, když v kavárně potká o několik let starší Tamaru. Tamara ji fascinuje a zároveň děsí – její tajemnost i náhlý příval citů, který k ní Liv začne chovat. Tehdy ještě netuší, jak moc měsíce strávené po Tamařině boku ovlivní zbytek jejího života…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tamařino souhvězdí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (108)

ZuzanaZ83
21.05.2024 4 z 5

Citlivý a bolavý příběh o lásce, která němž být naplněna. Také ale o životních snech a očekáváních okolí.

knihozroutka_il
10.02.2024 5 z 5

Tohle byl krásný příběh. I když smutný. Popravdě knihy s LGBT tématikou úplně nevyhledávám, tuto jsem si koupila pouze podle obálky. A rozhodně nelituji. Příběh je popsán jemně, citlivě a hezky plyne. Zpočátku jsem se ztrácela v dějové lince Edinburgh, ale i to bylo brzy pochopeno. Líbila se mi umělecká stránka knihy, téma fotografie a podrobný popis jak postav, tak prostředí, jako by tam čtenář byl s nimi. Dokonce i veškeré smutky jsem prožívala společně s Liv. Knihu doporučuji všem, kteří někdy byli na rozcestí a měli před sebou hromadu dobrých i špatných rozhodnutí.


ElikaS
19.01.2024 4 z 5

Musím říct, ze mě knížka příjemně překvapila. Na gay romance jsem zvyklá a baví mě, ale lesbickou jsem až do teď nečetla a moc jsem od toho neočekávala.
Nejvíc se mi líbilo, že knížka vlastně není prvoplánová romantika jako spíš příběh o hledání sebe sama. To mě na knížce bavilo nejvíc. To jak Liv hledala svou životní cestu. A musím vyzdvihnout konec, který mě potěšil.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (48. týden)

24.11.2019


Citáty z knihy (5)

Asi je to tím, že v tomhle období zároveň přicházíš o dětství. Stavíš se na vlastní nohy. A s tím přichází i zodpovědnost. Strach, jestli sis vybral správně. Že něco poděláš a už to nepůjde spravit. Všichni jsme tím tak paralyzovaný, uzavřený ve vlastních světech, chceme se najít tak moc, až se ztrácíme. To je depresivní.


Mozek je nepopiratelně sadista, co si libuje v mučení zbytku těla.


Ale bylo to stejné, jako když se snažíte přestat kouřit nebo třeba jíst sladkosti. Po probuzení jste přesvědčeni, že dneska už rozhodně nebudete dělat, co byste neměli, a o pár hodin později připustíte, že zítra je taky den: s cigaretou nebo kouskem čokolády v puse.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Tamařino souhvězdí v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených463x
ve Čtenářské výzvě78x
v Doporučených37x
v Knihotéce213x
v Chystám se číst313x
v Chci si koupit79x
v dalších seznamech11x