Tango staré gardy přehled

Tango staré gardy
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296813/bmid_tango-stare-gardy-65aa9a8adb145.jpg 4 31 31

Strhující příběh lásky Maxe Costy a Mechy Inzunzové se postupně odehrává na třech různých místech: v důsledku podivné sázky dvou hudebníků se ocitají v Buenos Aires r. 1928, během španělské občanské války v Nice, kde se rozehrává špionážní hra, a v šedesátých letech je nacházíme v Sorrentu u partie šachů. Příběh vášnivého vztahu, intrik a zrady trvá po čtyři desetiletí bouřlivého dvacátého století, které je koncem jedné epochy. Po tomto románu s chutí sáhnou jak milovníci špionážního žánru, tak inteligentně a s citem napsaných milostných příběhů.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

El tango de la guardia vieja , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tango staré gardy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

lusila
17.09.2022 4 z 5

Kniha ma bavila , škoda, že od druhého stretnutia Maxa a Mechy sa ich dialógy a spomínanie točilo v kruhu- stále o tom istom. Preto dávam štyri hviezdičky.

kedlubajz
26.01.2021 5 z 5

Magnetické dílo Reverteho, které okouzluje atmosférou argentinských lokálů starých časů a dráždivou, čarovnou Mechou Inzuzovou. Trochu slabší je závěrečná časová linka a trochu naivní zakončení s šachovým turnajem, ale celkově je to román nad jiné čnící.


martin8550
25.01.2021 5 z 5

Skvělá kniha, vynikající milostný román s napínavou zápletkou, skvělé reálie z prostředí vyšší i nižší společnosti, přitažliví hlavní hrdinové, napětí, gradace děje. Peréz-Reverte v nejlepší formě, stylem vyprávění hodně připomíná Ostrov Bezejmených lodí, i když děj je zcela odlišný. Nejlepší scény se odehrávají v zaplivaných pajzlech v Buenos Aires, v luxusních hotelech a salónech staré dobré Evropy. Někdy je vývoj děje předvídatelný, ale i tak knize nechybí napětí a spád.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tango staré gardy v seznamech

v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x