Rozpolcení přehled

Rozpolcení https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215173/mid_rozpolceni-215173.jpg 4 187 187

Darkova akademie začíná nový semestr ve starobylém Instanbulu. Cassie je vznešeností města nadšená, nemá ale sílu na to, aby si pobyt pořádně užila. Musí si zvolit mezi privilegovaným světem Vyvolených a svými nejlepšími přáteli. Cassie stojí před osudovým rozhodnutím, které jí může změnit...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozpolcení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Satyrka
28.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Achjo...
Lepší díl než ty předchozí dva, co se týče čtivosti, ale zároveň jsem zklamaná, jak se děj vyvíjel a vyvinul. V tomto díle se mezi Cassie a Isabellou otevírá propast, Cassie se začíná chovat jinak, někdy mi přišlo že až sobecky, a protože má oblíbená postava vždy byla Isabella, samozřejmě se stavím na její stranu. A proto mi bylo krajně nepříjemné, co se stalo na konci. "Dojemná" výměna slov mezi Cassie a Ranjitem na konci mě vůbec nezajímala, mě zajímalo, co je sakra s Jakem, i když to díky "křupnutí lebky" bylo více než jasné. A to mě právě hrozně zklamalo. Isabella je úžasná postava, hodně jsem si ji oblíbila a za mě si tohle absolutně nezasloužila, nemluvě o Jakeových a Jessiných rodičích. Proč nevinná Isabella a Jake dopadli takhle?? A proboha, co to je s Cassie?! Ranjit zabil přítele její úžasné kamarádky, kterou si mimochodem absolutně nezaslouží, a ona na to vše reaguje - "Ó můj bože, snad to nepřišlo vniveč a s Ranjitem jednou budeme žít šťastně až navěky!" Wtf prostě... To mě docela vytočilo! Kromě toho ta Cassiina láska asi nebude tak horká, když je schopná (skoro) si začít s Richardem, zatímco s Ranjitem se stalo/děje bůhví co. A jen tak mimochodem - mezi Cassie a Richardem je mnohem větší náboj a přitažlivost, kterou jsem při čtení přímo cítila, kdežto s Ranjitem je to takové povrchní mi přijde.
No jinak bohužel další díl nemám, a budu si muset někde sehnat, jak to vlastně dopadlo, protože abych si čtvrtý díl koupila za víc než stovku, to mi za to opravdu nestojí. Kniha je napsaná sice čtivě, ale za mě je to pořád průměr. Většina věcí mi byla naprosto jasná už od začátku, a některé scény byly popsány trochu pro mě literárně nedostatečně. Nebo ne nedostatečně, ale nevyzrále? Aspoň takový jsem měla pocit, samozřejmě autorku nehaním, tak to opravdu nemyslím. Co bylo fajn, bylo to, že aspoň trochu chápu, proč byla akademie vždy tak příhodně umístěna.
A opět zdůrazňuji - už mi dávno není náct, takže nejsem úplně cílovka.

LilyAlex
01.03.2020 3 z 5

O něco lepší než první dva díly, ale do dokonalosti to má pořád hodně, hodně daleko. Konečně byly vysvětleny věci, které doteď nedávaly moc smysl, což oceňuju, dějová linka s vraždou mě taky bavila. Nelíbilo se mi ale, jak se Cassie s celou situací popasovala, nechápu, jak pořád může stát o vztah s člověkem, o kterém ví, že zabil několik lidí. Ne že by mi na kterémkoli vztahu v téhle knize nějak záleželo, ale Richardovi bych rozhodně dala přednost před Ranjitem.


SknihouVrukách
20.01.2019 4 z 5

Začiatok bol dosť nudný a myslela som si, že takáto bude celá kniha. Našťastie druhá polovica bola plná prekvapení a napätia. Kniha sa čítala rýchlo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (22. - 30. 4.)

22.04.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rozpolcení v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených327x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených25x
v Knihotéce156x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Gabriella Poole
skotská, 1964
2012  73%Vyvolení
2012  77%Spoutaní
2014  77%Ztracení
2013  80%Rozpolcení