To kvůli mně ... se máma zlobí přehled

To kvůli mně ... se máma zlobí
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449859/bmid_to-kvuli-mne-se-mama-zlobi-lmT-449859.jpg 5 64 64

I malá pomoc je důležitá... Deník chlapce, kterému se najednou rozpadl jeho bezpečný svět. Těžké období pro Hynka začalo dočasným odchodem jeho otce z domova a postupně narůstajícími útoky jeho matky závislé na alkoholu. Psychické násilí a obviňování Hynka za tíživou situaci v rodině později přerostlo ve fyzické násilí, Hynek také přišel o všechny kamarády, koníčky a spolužáci ho začali šikanovat... Přečtěte si, jak se vyřešila situace v této rodině. Všímejte si problémů dětí ve svém okolí a nebuďte k nim lhostejní.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To kvůli mně ... se máma zlobí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

JancaMia
18.11.2023 5 z 5

Autorčiny knihy mám ráda už odmala . Tahle mě však citově zasáhla, co všechno se může stát když jeden rodič odjede pracovně mimo Čr a druhý to zkrátka nezvládne a rezignuje ve všem, v důsledku to odnesou děti . Půjčeno z knihovny.

Patane
24.04.2023 5 z 5

,,Nerozumím tomu! Proč táta odešel? Proč?"
A tehdy to řekla. Poprvé...
,,To kvůli tobě. Kvůli tobě.

Hynkovi, který chodí do 4. třídy, se rozpadne svět. Táta odejde a máma si po chvíli najde viníka. Jeho. Začne pít, odhlásí ho ze všech kroužků, nedává mu pořádně najíst, přijdou první fyzické útoky...

Není to knížka pro všechny děti a rozhodně ne pro ty menší, ač má být knížka od 10 let, ale rozhodně je pro všechny dospělé, hlavně učitele. Mně jako mámě podobně starých dětí z ní bylo úzko. Jak se může stát z milujícího rodiče takové monstrum? Proč se nechala Hynkova učitelka uchlácholit řečmi o těžkém rozchodu, když viděla, že se něco děje?


Safrika
09.03.2023 5 z 5

Silne, realne, nepredstavitelne pro mne. Nikdy bych nechtela zazit a nastesti neznam nikoho, koho by se tykalo. Nebudme slepi a lhostejni.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (40. týden)

27.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha To kvůli mně ... se máma zlobí v seznamech

v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených4x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x