Trnitá cesta přehled

Trnitá cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516770/bmid_trnita-cesta-ZP9-516770.jpg 4 56 56

Třetí zahrada série

< 2. díl >

Po letech zábavy, cestování a užívání si života dá Darien svému otci, baronovi z Bergtalu slib, že se do roka ožení. Záhy se v jeho životě objeví tři ženy – naivní služebná Hanka, odvážná a tajemná Dorka, vždy zahalená maskou, a krásná, ale nepřístupná komtesa Olivie. Jeho srdce, věrnost a loajalita však dávno náleží Nelle, která je ale vdaná za jeho nejlepšího přítele. Mladý šlechtic se proto více než hledání manželky věnuje lovu, projížďkám na koni, nočním toulkám městem a honbě za dobrodružstvím. Což nezůstane bez následků. Podaří se mu dodržet slib, který dal otci? Odhalí obchodníky s opiem, kteří tyranizují město? Trnitá cesta je volným pokračováním úspěšného romanticko-historického příběhu Třetí zahrada.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trnitá cesta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

alnahu
09.05.2024 4 z 5

Další díl ze série Třetí zahrada,po této jsem sáhla i když se jedná o druhý díl,nevadilo to-je to volné pokračování série.Tento díl je trošku jednoduší,ale i v něm mladý šlechtic shání manželku a má na výběr mezi třemi dívkami ,naivní Hankou tajemnou Dorkou a nepřipustnou komtesou Olivii.A protože dal otci slib,že se do roka ožení,jeho rozhodnutí není jednoduché .Ale on se raději věnuje nočním toulkách a dobrodružství, než hledáním manželky.

Barumic
20.04.2024 4 z 5

Sice volné pokračování Třetí zahrady, přesto se tyto dva příběhy doplňují a trochu prolínají. Trnitá cesta je vyprávěna z pohledu Dariena a Olivie, dvou postav, které svým způsobem propluly a vlastně i ovlivnily život Nelly, která je hrdinkou prvního dílu. Tento příběh je jednodušší, ale o to více akčnější.
Opět je to spíše pro nenáročnější čtenáře, neboť to není úplně tip ťop. Trochu mi v knize chybělo větší rozvinutí záhady ohledně opia či chovu psů. Někdy mi přišlo, že má autorka našlápnuto na dobrou akci, ale jako by se bála pouštět se do něčeho většího a rychle ji utla.


Vlasta71
26.02.2024 5 z 5

Kniha je volné pokračování Třetí zahrady. Opět romanticko -historicky příběh. Tentokrát je zaměřen na Dariena a Olívii. Část knihy je opakováním ze Třetí zahrady ale očima Dariena. Darien slíbí otci že se do roka ožení. Do života mu vstoupí tři ženy. Kterou si vybere? Odhalí obchodníky s opiem? Už se těším na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knihomolové a další knižní novinky (24. týden)

08.06.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trnitá cesta v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených8x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Sarah Parsley (p)
česká, 1973
2021  81%Třetí zahrada
2021  87%Letní kraťasy
2023  85%Možná už zítra
2023  88%Trnitá cesta
2023  92%Jak chutná naděje