Tri temné koruny přehled

Tri temné koruny https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378882/bmid_tri-temne-koruny-uZe-378882.jpg 4 587 587

Temné koruny série

< 1. díl >

Prvý diel novej a poriadne temnej fantasy série. Romantiku nečakajte! Na ostrove Fennbirn sa každú generáciu narodia tri výnimočné deti – trojčatá. Tri kráľovné, tri právoplatné dedičky temného trónu. Každej koluje v žilách iná mágia. Mirabella je nebojácna elementalistka, ktorá lusknutím prstov vykreše nenásytné plamene či privolá hromy a blesky. Katharine je travička, ktorá namieša akýkoľvek jed. A naturalistka Arsinoe ovláda faunu a flóru – traduje sa, že pod jej rukami rozkvitne tá najčervenšia ruža a skrotne aj najzúrivejší lev. Ktorá zasadne na temný trón? V deň svojich šestnástych narodenín sa musia sestry podujať na sériu nebezpečných skúšok na život a na smrť. Korunu získa tá, ktorá ostane nažive. V hre je totiž viac než len starodávny trón.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Three Dark Crowns , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tri temné koruny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (131)

Nikidree
01.04.2024 2 z 5

Na sérii jsem se těšila, avšak musím říct, že první díl mě příliš neoslovil. Zpočátku jsem trošku bojovala s tím, že co kapitola to jeden pohled (velmi dlouho jsem nic takového nečetla), ale brzy jsem to přestala vnímat.
První polovina je taková hodně popisná, kdy si čtenář může vytvořit alespoň základní vztah k hl. postavám, přehled o světe atp. Druhá už je poměrně svižnější a začíná se tam něco víc dít.
Co se týče hl. postav, prozatím jsem s nimi v pohodě, byť zatím nemám žádnou favoritku. Co bych u postav zatím asi vytkla, je chování Josepha a asi krapet naivita holek kolem něj. Ale zřejmě to má nějaký důvod, tak to zatím nechám být.
Ačkoliv spád událostí na konci knihy je "wow", většiny knihy na mě tak ani zdaleka nepůsobila. Svět, prostředí, odlišné zvyky vychovatelů budoucích královen,.. to vše je docela zajímavé, ale ani zdaleka jsem tomu nepropadla, abych hltala stránku za stránkou.

V sérii hodlám pokračovat, ale tomuto dílu dávám jen 2*, protože mě moc neoslovil.

mischamys98
14.01.2024 4 z 5

Obvykle čtu jiné žánry, ale rozhodla jsem se tak trochu vystoupit ze své komfortní zóny. Chvíli mi dělalo problém se zorientovat v jednotlivých postavách a jejich vzájemných vztazích. Jakmile se tak stalo, začala jsem si čtení užívat a děj příjemně ubíhal. Nejvíc mě bavila linka týkající se Arsinoe a prostředí Vlčího pramene.


susieee
31.12.2023 4 z 5

Začátek trochu pomalejší a hodně popisující, pro ty kdo to má rád, což já ano, když je to čtivě napsané, pro ty kdo chce co nejkratší začátek a co nejméně popisu, tak se vám ten začátek moc líbit nebude. Ale možná tam toho popisu bylo opravdu až moc částmi. Od zhruba poloviny knihy to ale krásně graduje a skoro neustále se něco děje a je moc zajímavé číst z pohledů tří různých hlavních postav, nikde jinde jsem to nezažila(kromě série Kroniky pozůstalých, ale to byl milostný trojúhelník, takže to bylo něco úplně jiného.) V průběhu knihy mi začínaly přirůstat k srdci postavy, hlavně Mirabella a Arsinoe, Katharina hlavně v začátcích, pak už tolik ne. A z vedlejších postav, Jules mám ráda jak kdy, ale hlavně mám ráda její přátelství s Arsinoe. Bree mám také dost ráda. Z prostředí tak mně nejvíc bavil Vlčí pramen a potom prostředí Beltainu. Mytologie a stavění světa (worldbuilding) se mi moc líbí, až na pár nelogických věcí. Zvraty celkem dost dobré. Většinu času velice čtivé. Takže když to shrnu: čtivé, napínavé, zábavné, skvělá mytologie, většina skvělých postav a velice zajímavé čtení z tří pohledů postav. 4 a půl z 5, nedám 5 protože pár malých chybiček přece jen bylo a 5 dávám druhému dílu, protože ten je ještě lepší.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. týden)

10.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tri temné koruny v seznamech

v Právě čtených23x
v Přečtených785x
ve Čtenářské výzvě105x
v Doporučených69x
v Knihotéce475x
v Chystám se číst746x
v Chci si koupit205x
v dalších seznamech15x