Ani mrtvá, ani živá přehled

Ani mrtvá, ani živá
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441436/bmid_ani-mrtva-ani-ziva-M1A-441436.jpg 4 139 139

Vanitas série

1. díl >

Vídeň, Ústřední hřbitov. V jednom z bezpočtu květinářství pracuje žena, která není tím, čím se zdá být, která musí skrývat, že je stále ještě naživu, a která chce zapomenout na svou minulost. Jednoho dne však obdrží květinový pozdrav, jenž se rovná polibku smrti. V řeči květin reprezentuje bodlák hřích a narcisy symbolizují znovuzrození – nic bych si nepřála méně. Je to varování a já vím, kdo mi ho poslal.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Vanitas - Schwarz wie Erde , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ani mrtvá, ani živá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

HankaL.
27.01.2024 2 z 5

Za mě teda ne. Děj se vlekl bez nějakého zvratu, pokud by jsem neměla to nutkání vše dočítat tak by jsem knihu odložila.

beruska
22.08.2023 3 z 5

Mnohokrát jsem chtěla čtení přerušit a vzdát.... Nakonec jsem vydržela, protože jsem chtěla vědět, jak to vše dopadne .... Ale podruhé už bych knihu nečetla a ani ostatní díly mne již nelákají .... Mrzí mne to.....


efka.saf
13.08.2023 3 z 5

Má oblíbená Ursula přišla s novou trilogií a anotace slibovala zajímavou jízdu. Ta se skutečně dostavila, ale připomínala mi spíš jízdu trabantem po zoraném poli než vyhlídkovou jízdu v lambu. Je mi to líto, ale tohle opravdu nefungovalo.

Úvod knihy čtenáře celkem zajímavě nabudí a já byla zvědavá, co bude dál, ale moje nadšení velice rychle upadalo. Příběh byl kostrbatý, plný nesmyslů a nelogičností, pořád odkazoval na minulost hlavní aktérky, o které jsme se až do konce vlastně nedozvěděli skoro nic. Postavy byly nesympatické, jednaly nelogicky, bylo jich moc a dost se pletly. Mrtvých přibývalo jako hub po dešti, ale vše bylo strašně šroubované, na sílu a přepálené jako olej ve friťáku na pouti. Zdá se mi, že Ursula chtěla přijít s příběhem, který by čtenáře odzbrojil, ale ve finále mě tak max. ironicky rozesmál. Ono méně je někdy více a vysoký počet mrtvol sám o sobě dobrou detektivku určitě nedělá.
Co se týče velkolepého finále, bylo tak velkolepé, až mi z toho vstávaly vlasy na hlavě. Jako takovou zápletku jsem nečekala a padoucha jsem taky neodhadla, ale jinak to byl děsivý mišmaš a slátanina. Neustále jsem se také ztrácela v postavách a měla jsem problém chytat nit.

Suma sumárum, takhle ne. Jednu hvězdu dávám za padoucha, druhou za využívání symboliky květin, protože to mě v knize zaujalo asi nejvíc. Poslední půlhvězda je z nostalgie, protože ostatní autorčiny knihy se mi vždy líbily. Druhý a třetí díl si ale přečtu, snad podle hodnocení budou povedenější než tento velkolepý úvodní opus.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

09.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ani mrtvá, ani živá v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených174x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených2x
v Knihotéce165x
v Chystám se číst143x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Ursula Poznanski
rakouská, 1968
2015  86%Pět
2011  84%Erebos – Hra, která zabíjí!
2014  85%Saeculum
2017  84%Hlasy
2018  73%Cizinec