Vřesová můrka přehled

Vřesová můrka
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524300/bmid_vresova-murka-6529b5dbdfefa.jpg 5 44 44

Odkud se berou barvy a kam se ztrácejí v noci? Šedivá můrka o tom něco ví! Na vřesovém paloučku u lesa žije malá Šedivá můrka. Protože dosud nepotkala žádnou jinou můrku, myslí si, že je jediná na světě. Přes den se ukrývá v hlubokém stínu pod keříky vřesu, odkud vylétá až po setmění. Ničeho se totiž nebojí víc než slunečního svitu. Svůj palouček ještě nikdy neopustila, a přitom by tak ráda spatřila stromy, jejichž listy sem občas přivane vítr. To vše rázem změní nečekaná návštěva. Jednou večer na palouček zavítá další můrka! A ukáže Šedivé můrce úplně nový svět. Svět plný barev, který lze spatřit jen díky světlu. Šedivá můrka pozná, že není sama a že les za hranicemi paloučku je mnohem větší a krásnější, než jak si ho představovala. Ale také nebezpečnější. Nebo ne? Komiksovou pohádkou o statečné malé můrce, která dokázala překonat strach z neznámého, otevírá Oksana Bula novou sérii Pohádky pro Slunce a Měsíc.... celý text

Literatura světová Komiksy Pohádky
Vydáno: , Host
Originální název:

The Heather Moth , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vřesová můrka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

PosPol
08.03.2024 5 z 5

Věk doporučeného čtenáře knihy Vřesová můrka převyšuji tak trochu o destítky let. Ale víte co? Tuhle bych si s chutí přečetla i na smrtelný posteli s protézou ve skleničce a hůlkou vedle. Už dlouho mě žádná kniha tak nenadchla, abych u ní áchala, nostalgicky vzdychala a připitoměle se usmívala...

Příběh formou komiksu o jedné malé, bojácné, vřesové můrce, která si myslí, že je na světě jediná a den za dnem se pohybuje jen ve známém prostředí - na vřesovém paloučku. Vše se změní ve chvíli, kdy potká druhou můrku a ta jí ukáže, že svět se neskládá jen z jednoho paloučku. Pomůže jí také porazit strach z neznámého a prožijí spolu pestrá dobrodružství, včetně těch nebezpečnějších. Což je dalším plusem knihy - nenásilnou formou poukazuje na fakt, že život není jen růžový a překážky stojí za překonávání.

Jediné co mě mrzí je rozsah, brala bych aspoň 300 stran. Před autorkou Oksanou klobouk i s bradou padá až na zem. Za srdce chytající, detailní a něžné kresby, smysluplný a hodnotný příběh. A jak knihy nesbírám a většinou po přečtení posílám dál, tak u téhle jsem věděla už před otevřením, že mi bude hrdě zdobit knihovnu a čekat na další skvosty od autorky.... Hodnotím 5/5* a doporučuji všem, kteří mají děti, nebo v nich dosud zůstala alespoň špetka dětské dušičky. Děkuji nakladatelství Host za poskytnutí knihy.

domiii97
25.02.2024 5 z 5

Kniha Vřesová můrka je prvním dílem nové série Pohádky pro Slunce a Měsíc.

Tato milá knížka pro děti pojednává o přátelství, touze objevovat neznámé a překonání svého vlastního strachu.

Za nádhernými ilustracemi stojí sama ukrajinská autorka. V příběhu se objevují Tukoni, Netopýr, Sýček a jiné můrky. Ty mají názvy podle toho, kde se narodili.
Text je zpracován do komiksu, takže je tam méně textu a tak je to i pro nečtenáře, či začínající malé knihomoly, ideální.

I když je Vřesová můrka knížka pro nejmenší děti (3+), potěší svým příběhem a grafickým zpracováním i dospělého.

Doufejme, že brzy vyjde i další díl. Kdo ví, jaké dobrodružství šedivou můrku vřesovou ještě čeká...


lulucinax
18.02.2024 5 z 5

Krásná knížka pro děti i dospělé, jak příběhem, tak nádhernými ilustracemi o překonávání strachu.
Komiksově zpracovaný text mi občas dělal problémy, že jsem nevěděla, co číst dřív, ale to je jen můj problém a ničemu to nevadilo.
Roztomilou šedivou můrku vřesovou jsme si hned oblíbili a drželi jí palce, ať zvládne své dobrodružství. Dětem se také moc líbila a přečetli jsme ji se synem (6 let) na jeden zátah. Určitě budeme číst opakovaně.
Jedinou nevýhodou této knihy je, že musíte pořídit další a že jich není málo :D A také budeme čekat na pokračování této.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vřesová můrka v seznamech

v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených4x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Oksana Bula
ukrajinská, 1989
2017  86%Zubr si hledá hnízdo
2018  83%Medvěd nechce jít spát
2019  81%Jak tukoni zachránili strom
2019  80%Jedlička se narodila
2023  97%Vřesová můrka