První střet přehled

První střet
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317441/bmid_prvni-stret-1j7-317441.jpg 4 52 52

WarCraft série

>

Románová adaptace filmu Warcraft: První střet. Azeroth se ocitá ve válce, když do něj magickým portálem vtrhnou krvelační nájezdníci – orkská Horda, která utíká ze svého chřadnoucího domova Draenoru a chystá se obsadit nový svět a zotročit jeho obyvatele. Lidé se ale nemíní vzdát bez boje a orkské sekery a vlčí jezdci se brzy poměří se stromwindskými meči, trpasličí pistolemi a dalaranskou magií. Temná síla, která zničila Draenor, však pronikla i do nového světa a tu nedokáží zastavit žádné bitvy, ale pouze spolupráce čtyř hrdinů z obou stran fronty. Orkský náčelník, opovrhovaná míšenka, zahořklý rytíř a zneuctěný mág musejí spojit síly a postavit se samotnému Gul‘danovi, zlověstnému vůdci Hordy. Pokud ho nedokáží porazit, Azeroth a všechny jeho obyvatele, staré i nové, čeká pomalá smrt...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Warcraft: The Official Movie Novelization , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize První střet. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Vjeerus
25.03.2024 4 z 5

Christie Golden umí svět Warcraftu opravdu předat dobře a nikdo mi asi jen tak nevymluví, že obzvláště nátura Hordy ji prostě sedí. Jasně, děj si z původního příběhu vzal jen kostru a kvůli filmu je obzvláště zjednodušený, nic to ale nemění na tom, že se kniha čte opravdu dobře a rychle.
Mám dost rozporuplné pocity, proč vlastně kniha vyšla. Fanoušci her nemají moc důvod si toto dílo oblíbit, jelikož toho překopává až moc a ten, kdo viděl film nebude o nic obohacen, protože je to vlastně doslova a do písmene jeho přepis. Takže možná jen prostě doplněk pro fanoušky?
Když se ale oprostím od toho rozkolu, musím říct, že jsem se začetla hodně rychle, střídání pohledů od různých postav a frakcí bylo skvělé a díky tomu byl člověk dobře v obraze ohledně nálady v jednotlivých táborech.
Postavy jsou velmi rozmanité a dobře uchopitelné. Garona je perfektně uchopená a krásná ukázka hrdinky, která se snaží přežít, když je totálně vyčleněna ze všech kolektivů. Stejně jako „kladná“ Aliance, tak i Horda má své čestné postavy, které musí dřív, nebo později, dojít k velmi těžkému rozhodnutí. Takže příběh jako takový je opravdu na vysoké úrovni.

Waldhans
10.03.2022 5 z 5

Milovníky Warcraftu nebo obecně fantasy jistě velmi potěší. Jako doplněk k natočenému filmu je kniha naprosto super.


Vanya
13.12.2020 5 z 5

Byla zajímavá a hezky napsaná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha První střet v seznamech

v Přečtených93x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených6x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit41x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

WarCraft

Autorovy další knížky

Christie Golden
americká, 1963
2010  87%Zrod Hordy
2010  78%Arthas: Zrod krále Lichů
2004  89%Vládce klanů
2011  80%Za temným portálem
2016  78%Durotan