Zelený děs přehled

Zelený děs https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60520/bmid_zeleny-des-KXH-60520.jpg 4 152 152

Povídková kniha irského spisovatele Josepha Sheridana Le Fanu In a Glass Darkly spatřila ve své rodné zemi poprvé světlo světa v r. 1872 a sám autor tehdy stěží mohl tušit, že si právě touto knihou natrvalo zajistí čestné místo mezi klasiky žánru trochu nepřesně označovaného jako horor.

Horory Povídky Fantasy
Vydáno: , Dialog
Originální název:

In a Glass Darkly , 1872


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zelený děs. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

slawa.cap
06.05.2023 4 z 5

Poslouchal jsme jako audioknihu.
Před lety jsem vyposlechl Carmillu. Teď jsem se rozhodl že zabrousím trochu více do hloubky a i tu Carmillu si dám znovu. Krom první povídky jsem byl dost potěšen a hlavně Dragon Volant mě dost bavil.

Hanka_Bohmova
01.04.2023 3 z 5

Shodou okolností mi v poslední době přišel do rukou Démon od Lermontova a Jekyll a Hyde, což mě přivedlo na myšlenku zkoumat s dcerou v literatuře romantismus. Mezi autory, od nichž jsem zatím nic nečetla, patří i Sheridan Le Fanu. Jeho strašidlácké historky mě za srdce nechytily, ale pro didaktické účely je to výborný materiál. Akorát si dám pozor, abych po nocích k poradenství a ke studiu nepila zelený čaj. Nestojím o to, aby mě za pár let stalkoval nějaký oživlý paragraf :o)


Broukodrak
30.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Nejvíce se mi líbily povídky Carmilla a Pokoj v hostinci Dragon Volant, zbytek se mi nelíbil, jelikož byl sice mysteriózní a strašidelný, ale na konci oběť BUCH - zemře a končí povídka a já se nedozvím, proč nebo jak se to dělo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zelený děs v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených195x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených11x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech5x