Antonín Sládek

autor obálek

20 knih
Příběhy z osmého obvodu 2006, Giorgio Pressburger

Příběhy italských židovských autorů, bratrů Pressburgerových tvoří vzpomínky na jejich rodnou čtvrť, osmý obvod v Budapešti, na zdejší židovské obyvatele a jejich osudy v době od první světové války až po rok 1956. Příbě... více


Ber, po čem toužíš 2006, * antologie

Desátý soubor edice Česká povídka přináší prózy, věnované prožitkům českého člověka za hranicemi republiky v podobě zajímavých příběhů emigrantů nebo turistů, kteří si výletem do ciziny plní své dávné sny. Devět současn... více


Zrzoun 2006, James Patrick Donleavy

Zásadní dílo moderní anglicky psané literatury, jímž se autor roku 1955 přiřadil k poetice „mladých rozhněvaných mužů“, rozčarovaných pozitivním budováním nového světa po 2. světové válce. Jedná se o příběh Sebastiana Da... více


Pořád o jednom a jiné 2003, Arnošt Goldflam

Jedenáct povídek Arnošta Goldflama, dramatika, režiséra a filmového a divadelního herce, shrnuje většinu dosavadní autorovy prozaické práce. více


Domluvíme se v osmi jazycích 1992, Jiří Kašpar

Rusky, Anglicky, Německy, Francouzky, Srbochorvatsky, Italsky, Maďarsky a Česky. více


Receptury teplých pokrmů 1991, Jaromír Beránek

Odboré receptury teplých pokrmů české a zahraniční kuchyně pro závodní stravování. více


100 a 1 makrobiotických jídel 1990, Josef Jonáš

Makrobiotická kuchařka. Lékař a známý autor Křížovky života se vyjadřuje k zásadám makrobiotiky a uvádí základní a orientační recepty. více


Maďarská kuchyně 1989, Ilonka Hermanová

Kuchařka představuje maďarskou kuchyni, její historii, základní charakteristiku. V druhé části knihy jsou recepty na slaná i sladká jídla a fotografie pokrmů. více


Orientální kuchyně 1989, Vladimír Šerý

Výběr z nepřeberného množství receptů, kterými oplyvají národní kuchyně Iránu, Afghánistánu, Pákistánu, Indie, Nepálu, Srí Lanky, Barmy, Thajska, Malajsie, Vietnamu, Kambodži, Laosu, Indonésie, Filipín, Číny, Koreje a Ja... více


Předtisky hospodářských písemností 1988, Jiří Schönbach

Určeno pro 3. ročník středních odborných učilišť, učební obor prodavač/prodavačka (všechna zaměření) 2. vydání více


Ryby v kuchyni 1988, Milan Pohunek

Kniha plná receptů jak upravit ryby. více


Receptury polotovarů pokrmů 1987, Eduard Brhlík

Kniha upřesňuje výrobu a prodej polotovarů určených širokému okruhu spotřebitelů. Převážne vyzdvihuje důležité hygienické postupy. více


100 a 1 domácích večeří 1987, Miroslav Macháček

Příručka přináší praktické a jednoduché recepty na přípravu rychlých a chutných večeří. více


Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole 1986, Oldřich Kosek

Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole. více


Psychologie obsluhy 1984, Jindřich Cibulec

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Zbožíznalství domácích potřeb pro II. a III. ročník středních odborních učilišť 1983, Jaroslav Valenta

Učebnice pro II. a III. ročník středních odborných učilišť učební odbor prodavač se zaměřením pro domácí potřeby. Obsah: Úvod do zbožíznalství sortimentu, Plasty, Sklo, Keramika, Technické železo a ostatní kovové mate... více


Zelenina v české kuchyni 1982, Libuše Vlachová

Kniha nabízí inspiraci při zavádění nových kuchyňských úprav a nových druhů zeleniny do tradičního českého jídelníčku. více


Pohled na japonskou školu 1973, Miroslav Cipro

Studie umožňuje bližší seznámení s japonským školským systémem. Vychází z charakteristiky, historicko-geografických podmínek, které japonskou školu formovaly, a podává výklad o vývoji a současném stavu japonského školstv... více


Pohled na americkou školu 1970, Miroslav Cipro

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Základy socialistické výchovy 1970, Bogdan Suchodolski

Přední polský pedagog se ve své práci zasazuje o prohloubenější chápání výchovy v socialistické společnosti. Rozebírá její historické kořeny i budoucnostní směřování. Nově formuluje její cíle a poměr její různorodosti aj... více