Antonín Sládek

autor obálek

23 knih
Příběhy z osmého obvodu 2006, Giorgio Pressburger

Příběhy italských židovských autorů, bratrů Pressburgerových tvoří vzpomínky na jejich rodnou čtvrť, osmý obvod v Budapešti, na zdejší židovské obyvatele a jejich osudy v době od první světové války až po rok 1956. Příbě... více


Ber, po čem toužíš 2006, * antologie

Desátý soubor edice Česká povídka přináší prózy, věnované prožitkům českého člověka za hranicemi republiky v podobě zajímavých příběhů emigrantů nebo turistů, kteří si výletem do ciziny plní své dávné sny. Devět současn... více


Zrzoun 2006, James Patrick Donleavy

Zásadní dílo moderní anglicky psané literatury, jímž se autor roku 1955 přiřadil k poetice „mladých rozhněvaných mužů“, rozčarovaných pozitivním budováním nového světa po 2. světové válce. Jedná se o příběh Sebastiana Da... více


Pořád o jednom a jiné 2003, Arnošt Goldflam

Jedenáct povídek Arnošta Goldflama, dramatika, režiséra a filmového a divadelního herce, shrnuje většinu dosavadní autorovy prozaické práce. více


Domluvíme se v osmi jazycích 1992, Jiří Kašpar

Rusky, Anglicky, Německy, Francouzky, Srbochorvatsky, Italsky, Maďarsky a Česky. více


Receptury teplých pokrmů 1991, Jaromír Beránek

Odboré receptury teplých pokrmů české a zahraniční kuchyně pro závodní stravování. více


100 a 1 makrobiotických jídel 1990, Josef Jonáš

Makrobiotická kuchařka. Lékař a známý autor Křížovky života se vyjadřuje k zásadám makrobiotiky a uvádí základní a orientační recepty. více


Čínská kuchyně 1990, Miroslav Tomaník

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Maďarská kuchyně 1989, Ilonka Hermanová

Kuchařka představuje maďarskou kuchyni, její historii, základní charakteristiku. V druhé části knihy jsou recepty na slaná i sladká jídla a fotografie pokrmů. více


Orientální kuchyně 1989, Vladimír Šerý

Výběr z nepřeberného množství receptů, kterými oplyvají národní kuchyně Iránu, Afghánistánu, Pákistánu, Indie, Nepálu, Srí Lanky, Barmy, Thajska, Malajsie, Vietnamu, Kambodži, Laosu, Indonésie, Filipín, Číny, Koreje a Ja... více


Francouzská kuchařka 1988, Drahomíra Peukertová

Málokteré kuchyni se v průběhu historie podařilo proniknout v takové míře do podvědomí lidí všech kontinentů světa jako kuchyni francouzské. V úvodu vám nabízíme výlet do historie francouzského kulinářství, při něm... více


Předtisky hospodářských písemností 1988, Jiří Schönbach

Určeno pro 3. ročník středních odborných učilišť, učební obor prodavač/prodavačka (všechna zaměření) 2. vydání více


Ryby v kuchyni 1988, Milan Pohunek

Kniha plná receptů jak upravit ryby. více


Receptury polotovarů pokrmů 1987, Eduard Brhlík

Kniha upřesňuje výrobu a prodej polotovarů určených širokému okruhu spotřebitelů. Převážne vyzdvihuje důležité hygienické postupy. více


100 a 1 domácích večeří 1987, Miroslav Macháček

Příručka přináší praktické a jednoduché recepty na přípravu rychlých a chutných večeří. více


Příručka pro výčepníky 1986, Jaroslav Hospr

Seznamuje s jednotlivými druhy alkoholických i nealkoholických nápojů, s jejich charakteristickými znaky, skladovacími podmínkami, trvanlivostí apod. Informuje i o výčepním a chladicím zařízení, různých způsobech čepován... více


Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole 1986, Oldřich Kosek

Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole. více


Orientální kuchyně 1985, Vladimír Šerý

Výběr z nepřeberného množství receptů, kterými oplyvají národní kuchyně Iránu, Afghánistánu, Pákistánu, Indie, Nepálu, Srí Lanky, Barmy, Thajska, Malajsie, Vietnamu, Kambodži, Laosu, Indonésie, Filipín, Číny, Koreje a Ja... více


Domluvíme se v osmi jazycích 1985, Jiří Kašpar

Domluvíme se v osmi jazycích: rusky, anglicky, německy , francouzsky, srbochorvatsky, italsky, maďarsky a česky. více


Psychologie obsluhy 1984, Jindřich Cibulec

Popis knihy není zatím k dispozici. více