Antonín Sládek
autor obálek
23 knihPříběhy italských židovských autorů, bratrů Pressburgerových tvoří vzpomínky na jejich rodnou čtvrť, osmý obvod v Budapešti, na zdejší židovské obyvatele a jejich osudy v době od první světové války až po rok 1956. Příbě... více
Ber, po čem toužíš 2006, * antologie
Desátý soubor edice Česká povídka přináší prózy, věnované prožitkům českého člověka za hranicemi republiky v podobě zajímavých příběhů emigrantů nebo turistů, kteří si výletem do ciziny plní své dávné sny. Devět současn... více
Zrzoun 2006, James Patrick Donleavy
Zásadní dílo moderní anglicky psané literatury, jímž se autor roku 1955 přiřadil k poetice „mladých rozhněvaných mužů“, rozčarovaných pozitivním budováním nového světa po 2. světové válce. Jedná se o příběh Sebastiana Da... více
Pořád o jednom a jiné 2003, Arnošt Goldflam
Jedenáct povídek Arnošta Goldflama, dramatika, režiséra a filmového a divadelního herce, shrnuje většinu dosavadní autorovy prozaické práce. více
Domluvíme se v osmi jazycích 1992, Jiří Kašpar
Rusky, Anglicky, Německy, Francouzky, Srbochorvatsky, Italsky, Maďarsky a Česky. více
Receptury teplých pokrmů 1991, Jaromír Beránek
Odboré receptury teplých pokrmů české a zahraniční kuchyně pro závodní stravování. více
100 a 1 makrobiotických jídel 1990, Josef Jonáš
Makrobiotická kuchařka. Lékař a známý autor Křížovky života se vyjadřuje k zásadám makrobiotiky a uvádí základní a orientační recepty. více
Čínská kuchyně 1990, Miroslav Tomaník
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Maďarská kuchyně 1989, Ilonka Hermanová
Kuchařka představuje maďarskou kuchyni, její historii, základní charakteristiku. V druhé části knihy jsou recepty na slaná i sladká jídla a fotografie pokrmů. více
Orientální kuchyně 1989, Vladimír Šerý
Výběr z nepřeberného množství receptů, kterými oplyvají národní kuchyně Iránu, Afghánistánu, Pákistánu, Indie, Nepálu, Srí Lanky, Barmy, Thajska, Malajsie, Vietnamu, Kambodži, Laosu, Indonésie, Filipín, Číny, Koreje a Ja... více
Francouzská kuchařka 1988, Drahomíra Peukertová
Málokteré kuchyni se v průběhu historie podařilo proniknout v takové míře do podvědomí lidí všech kontinentů světa jako kuchyni francouzské. V úvodu vám nabízíme výlet do historie francouzského kulinářství, při něm... více
Předtisky hospodářských písemností 1988, Jiří Schönbach
Určeno pro 3. ročník středních odborných učilišť, učební obor prodavač/prodavačka (všechna zaměření) 2. vydání více
Ryby v kuchyni 1988, Milan Pohunek
Kniha plná receptů jak upravit ryby. více
Receptury polotovarů pokrmů 1987, Eduard Brhlík
Kniha upřesňuje výrobu a prodej polotovarů určených širokému okruhu spotřebitelů. Převážne vyzdvihuje důležité hygienické postupy. více
100 a 1 domácích večeří 1987, Miroslav Macháček
Příručka přináší praktické a jednoduché recepty na přípravu rychlých a chutných večeří. více
Příručka pro výčepníky 1986, Jaroslav Hospr
Seznamuje s jednotlivými druhy alkoholických i nealkoholických nápojů, s jejich charakteristickými znaky, skladovacími podmínkami, trvanlivostí apod. Informuje i o výčepním a chladicím zařízení, různých způsobech čepován... více
Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole 1986, Oldřich Kosek
Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole. více
Orientální kuchyně 1985, Vladimír Šerý
Výběr z nepřeberného množství receptů, kterými oplyvají národní kuchyně Iránu, Afghánistánu, Pákistánu, Indie, Nepálu, Srí Lanky, Barmy, Thajska, Malajsie, Vietnamu, Kambodži, Laosu, Indonésie, Filipín, Číny, Koreje a Ja... více
Domluvíme se v osmi jazycích 1985, Jiří Kašpar
Domluvíme se v osmi jazycích: rusky, anglicky, německy , francouzsky, srbochorvatsky, italsky, maďarsky a česky. více
Psychologie obsluhy 1984, Jindřich Cibulec
Popis knihy není zatím k dispozici. více