Jiří Stach

autor obálek

11 knih
Podivuhodné zvěsti neboli koniny 2019, Aristotelés

Podivnost nesmyslu, protimluvu, paradoxu přináší překvapení. Být zaskočen je prvním předpokladem myšlení. Objev podivnosti zostřuje náš zrak, úžas nad podivností je pak předstupněm otázky. Tak soudil i autor sbírky podiv... více


Saláty po celý rok 1984, Vilém Vrabec

Soubor předpisů na úpravu různých salátů, které pro svou biologickou hodnotu zaujímají důležité místo v lidské výživě. Kromě jednoduchých zeleninových, bramborových, luštěninových a houbových salátů přináší i předpisy na... více


Toasty, obložené chlebíčky, chuťovky 1981, Libuše Vlachová

Obsahuje předpisy na přípravu toastů s masem, uzeninou, rybami, vejci, sýrem, zeleninou a houbami, na různé druhy obložených chlebíčků, plněného pečiva a chuťovek, podávaných na pečivu, na kostičkách tvrdého sýra apod. S... více


Zima se zeptá 1981, Eva Šafářová

Kromě předpisů na různé způsoby konzervování ovoce, zeleniny a hub informuje autorka o správném ukládání ovoce, brambor, zavařenin a vajec. Seznamuje s přísadami používanými při konzervování a s bylinkami vhodnými k ochu... více


Mraznička nám pomáhá 1981, Alice Pinková

Přináší rady pro domácí zmrazování zeleniny, hub, polévek, masa, drůbeže, zvěřiny, ryb, uzenin, mléčných výrobků, pečiva, moučníků a ovoce. Ukazuje široké možnosti využívání mrazniček v domácnosti, seznamuje s praktickým... více


Saláty a pomazánky 1981, Drahomíra Peukertová

Pidiknížečka kolibřího typu obsahuje recepty na přípravu salátů a pomazánek. více


Háčkování 1980, Ludmila Pešková

Příručka obsahuje popis a vyobrazení vzorků na háčkování a dále kombinovaných vzorů, kde se střídají háčkované řady s pletenými. Vzory jsou doplněny zmenšenými střihy různých druhů svrchního ošacení a návrhy módních dopl... více


Jak se u nás vaří 1980, Oldřich Dufek

Vedle tradičních pokrmů české kuchyně uvádí předpisy na pokrmy netradiční, které zpracovávají především potraviny s vysokou biologickou hodnotou - maso, drůbež, ryby, mléko a mléčné výrobky, vejce, zeleninu a ovoce. Před... více


Saláty po celý rok 1980, Vilém Vrabec

Soubor předpisů na úpravu různých salátů, které pro svou biologickou hodnotu zaujímají důležité místo v lidské výživě. Kromě jednoduchých zeleninových, bramborových, luštěninových a houbových salátů přináší i předpisy na... více


Brambory a zelenina 1980, Marie Hrubá

Kromě předpisů na bramborová jídla včetně krajových specialit a receptů ze zahraničních kuchyní ukazuje široké možnosti využívání běžných druhů zeleniny v naší kuchyni v průběhu celého roku. Uvádí předpisy na nejrůznější... více


Vaříme moderně 1979, Milena Svejkovská

Předpisy vycházejí ze zásad racionální výživy a využívají moderních potravinářských výrobků šetřících čas při vaření. Kromě receptů na různé polévky přináší návody na přípravu pokrmů z ryb a rybích konzerv, drůbeže, vaje... více


Výživou proti stárnutí 1979, Eva Luskačová

Soubor kuchařských předpisů vychází z moderních vědeckých poznatků o zdravé výživě a zpracovává zejména potraviny, které obsahují látky užitečné pro lidský organismus. Uvádí předpisy na pokrmy z celozrnné mouky, obilných... více