Vladimír Simer

autor obálek

13 knih
Česko ve starých fotografiích 2020, kolektiv autorů

Publikace Česko ve starých fotografiích přináší více než 140 dobových fotografií z různých koutů Česka, a to zejména z 20. století. Kniha je rozčleněna do devíti tematických okruhů, jako např. doprava, práce, sport, hist... více


100 a 1 lahůdek z králičího masa 1994, Jiří Eichner

Recepty na úpravu králičího masa: * Studené předkrmy * Polévky * Teplé předkrmy * Králík vařený - dušený - pečený * Z mezinárodní kuchyně * Speciality z králíka více


Svačiny pro školáky 1991, Zdenka Maixnerová

Pro všechny zaměstnané maminky a i tatínky, kteří musí udělat dobrou svačinu pro svou drobotinu do školy či na výlety a nebo i pro sebe do práce. Zdravé, chutné a rychlé recepty. více


Toasty, obložené chlebíčky, chuťovky 1981, Libuše Vlachová

Obsahuje předpisy na přípravu toastů s masem, uzeninou, rybami, vejci, sýrem, zeleninou a houbami, na různé druhy obložených chlebíčků, plněného pečiva a chuťovek, podávaných na pečivu, na kostičkách tvrdého sýra apod. S... více


Zima se zeptá 1981, Eva Šafářová

Kromě předpisů na různé způsoby konzervování ovoce, zeleniny a hub informuje autorka o správném ukládání ovoce, brambor, zavařenin a vajec. Seznamuje s přísadami používanými při konzervování a s bylinkami vhodnými k ochu... více


Háčkování 1980, Ludmila Pešková

Příručka obsahuje popis a vyobrazení vzorků na háčkování a dále kombinovaných vzorů, kde se střídají háčkované řady s pletenými. Vzory jsou doplněny zmenšenými střihy různých druhů svrchního ošacení a návrhy módních dopl... více


Jak se u nás vaří 1980, Oldřich Dufek

Vedle tradičních pokrmů české kuchyně uvádí předpisy na pokrmy netradiční, které zpracovávají především potraviny s vysokou biologickou hodnotou - maso, drůbež, ryby, mléko a mléčné výrobky, vejce, zeleninu a ovoce. Před... více


Saláty po celý rok 1980, Vilém Vrabec

Soubor předpisů na úpravu různých salátů, které pro svou biologickou hodnotu zaujímají důležité místo v lidské výživě. Kromě jednoduchých zeleninových, bramborových, luštěninových a houbových salátů přináší i předpisy na... více


Brambory a zelenina 1980, Marie Hrubá

Kromě předpisů na bramborová jídla včetně krajových specialit a receptů ze zahraničních kuchyní ukazuje široké možnosti využívání běžných druhů zeleniny v naší kuchyni v průběhu celého roku. Uvádí předpisy na nejrůznější... více


Vaříme moderně 1979, Milena Svejkovská

Předpisy vycházejí ze zásad racionální výživy a využívají moderních potravinářských výrobků šetřících čas při vaření. Kromě receptů na různé polévky přináší návody na přípravu pokrmů z ryb a rybích konzerv, drůbeže, vaje... více


Výživou proti stárnutí 1979, Eva Luskačová

Soubor kuchařských předpisů vychází z moderních vědeckých poznatků o zdravé výživě a zpracovává zejména potraviny, které obsahují látky užitečné pro lidský organismus. Uvádí předpisy na pokrmy z celozrnné mouky, obilných... více


Umíte rozvíjet schopnosti svého dítěte? 1974, Jarmila Nečesaná

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Dítě a hra 1974, Miroslav Schürer

Popis knihy není zatím k dispozici. více