Milan Linhart
česká
Nové komentáře u knih Milan Linhart
Ruská kuchyně
„"Retrokuchařka" ve stylu raných osmdesátých let, dnes už spíše dobová kuriozita. Najdeme zde jen osm (poněkud nekvalitních) barevných fotografií pokrmů, jinak si můžeme jídla jen představovat. Nechybí však rozsáhlý úvod ve stylu chvalozpěvu na sovětský potravinářský průmysl, kde najdeme i tuto kuriozně dlouhou větu: "Zeleninu, jižní ovoce, ryby, maso, hotová jídla i krajové speciality si může sovětská hospodyně koupit v kterékoliv části Sovětského svazu, ať již to je na chladném severu nebo na teplém jihu, v přímoří nebo ve vnitrozemí, a tak se i tyto průmyslově vyráběné pokrmy zasloužily o popularizaci mnoha specialit."
Žádný recept jsem zatím nezkoušela a popravdě řečeno, na některá jídla zde uvedená bych snad ani neměla chuť, posudťe sami: "Brambory v mléce", "Sypká kaše", "Lepkavá kaše", Řídká kaše", "Fazole v oleji", "Ucha rybářská". Tímto však nechci tuto publikaci nijak snižovat, určitě se tu najdou i zajímavé recepty a jako seznámení s ruskou kuchyní má svou informační hodnotu, též jako příklad "socialistické" kuchařky, avšak již těžko splní nároky dnešních uživatelů.“... celý text
— DádazPrahy