Sarah Wilson
australská, 1974
Populární knihy
Nové komentáře u knih Sarah Wilson
Bez cukru, v pohodě a napořád
„Velmi čtivě napsané, doplněno vynikajícími recepty a celkové zpracování je skvělé. Za mě po dlouhé době jedna po všech stránkách dokonalá kuchařka/kniha na téma sugar free. Vřele doporučuji.“... celý text
— J.books
Sladký život bez cukru
„Sacharóza, ľudovo nazývaná cukor, má chemickú značku C12H22O11 a je to organická zlúčenina. Molekula je disacharid, skladá sa z jednej molekuly glukózy a jednej molekuly fruktózy. Stévia, ktorá je 150 krát sladšia ako cukor, má chemickú značku C20H30O03 - dodnes nie je v USA povolená ako sladidlo, v Európe až od roku 2011. Napriek tomu Japonci sladia stéviou desaťročia. Je však zdravšia ako sacharóza? Alebo xylitol, sukralóza, xylóza a iné "cukry"? Možnože je, ale počet obéznych Japoncov je značný - stévia nepomáha? Chuťovo je to všetko hnus. Ak robíme cesto a potrebujeme doň napríklad 300 g sacharózy, tak dostaneme potrebný objem a k tomu žiadanej konzistencie. Ak však sacharózu nahradíme iným náhradným sladidlom, ktorého je napríklad v prípade stévie len pár polievkových lyžíc, už to nikdy nebude ono - ani váhovo, ani chuťovo. Pretože ľudské telo potrebuje cukor k okamžitej spotrebe. Ak je ho nadbytok, tak si ho uloží pre budúcu potrebu vo forme tuku. Stačí sa trochu viac hýbať, aby sme cukor "spálili" a všetko bude ok. Sladidlá potrebu cukru nenahradia, skôr naopak. Okrem toho je "cukor" v tej či onej forme všade, jeho spotrebe sa nedá vyhnúť, len ju obmedziť, ale k tomu nám sladidlá nepomôžu. Lenže ľudia chcú byť klamaní a niečomu veriť. Za mňa je kniha jedna veľká s....a.“... celý text
— Ivan F
Sladký život bez cukru
„Okolo téhle jsem vždycky kroužila na závěr návštevy v knihkupectví. Zajímavě zpracovaná kniha, kterou jsem si při třetí návštěvě koupila :-).. Ne že bych měla problémy s cukrem, ale po přečtení jsem měla pocit, že tedy asi jo, ale jen fakt trochu :-). .
Mé milované balzamiko (ještě milovanější redukce :-)) a sušená rajčata, že bych vás měla vyřadit nebo výrazně ometit???. . Ne, to asi fakt nedokážu :-).. Zase na stranu druhou mám plno věcí od autorky "schváleno" :-), čímž mi udělala velkou radost a rajčata v oleji jsem ji odpustila :-)))
Každopádně jsem se dozvěděla zase něco nového, knihu neberu určitě striktně, spíše jako vodítko a vezmu si z toho, co se mi líbí :-) (a chutná :-))). Je moc hezky zpracovaná i na oko, můžete v ní listovat, nárazově číst a určitě se k ní budu vracet. Jsou tam dobré postřehy, nápady.“... celý text
— Danka1975
Sladký život bez cukru
„Za mě nejlepší kniha věnovaná problematice stravování bez cukru a jeho zdravé náhražky při vaření a pečení.“
— lucin_a
Sladký život bez cukru
„Hezky zpracovaná kniha. I když vím, co dělat se stravou a jím zdravě, tak, cukr mi dělá problém. Tato kniha mě zase nakopla. Recepty obsahují suroviny, které už jsem stejně většinou měla doma a běžně z nich vařím. Drtivá většina z nich je sehnatelná v každé zdravé výživě nebo supermarketu. Nejsou nijak dražší než běžné suroviny, ale chápu, že pokud někdo fičí na nezdravé, typické české stravě nebo na zdravou stravu teprve najíždí, tak změnit obsah ledničky a spíže se mu může zdát ze začátku náročnější. Většinou ale autorka používá zeleninu, kterou by měl jíst každý, obilniny, oříšky, mouky, šunku, sýr, oleje, semínka, luštěniny, ale i maso, jogurty, vejce. Prostě jídlo, žádné polotovary. Dá se to srovnat s českými kuchařkami o zdravé výživě, Kuchařku ze Svatojánu nevyjímaje. Takové vaření podle Jamieho Olivera, Pohlreicha nebo Vaňka mi přijde finančně a časově mnohem náročnější.
Fotky k receptům jsou krásné a recepty dobré a mnohé z nich se dají i krabičkovat do práce.
První část knihy je takové to povídání a vysvětlování proč tato strava a tyto suroviny.
Jediné, co mě trochu zklamalo je, že v pár receptech autorka používá bílou mouku nebo i ovoce. Ovoce totiž radí v prvních osmi týdnech vynechat úplně a mouku napořád. Což trochu odporuje tomu, k čemu v knize nabádá.“... celý text
— petaSk
Sarah Wilson - knihy
2017 | Bez cukru, v pohodě a napořád |
2015 | Sladký život bez cukru |
Žánry autora
Literatura naučná Kuchařky Osobní rozvoj a styl
Štítky z knih
Wilson je 1x v oblíbených.
Osobní web autora