Patrick Ness citáty

americká, 1971

Citáty (68)

,,Synu" řekl otec a naklonil se k němu. ,,Ne všechny příběhy dopadnou dobře" To Conora zarazilo, protože to byla pravda. Právě tohle pochopil z netvorových příběhů. Příběhy byly jako divá, předivoká zvěř, která se vrhala zcela neočekávanými směry. (Volání netvora)


,,Ty sis pouze přál, aby skončila bolest" řekl netvor. Tvoje vlastní bolest. A pocit osamělosti, který ti to přinášelo. To je to nejlidštější přání ze všech. (Volání netvora)


,,Ve skutečnosti nezáleží na tom, co si myslíš" řekl netvor, protože tvoje mysl odporuje sama sobě stokrát denně. Chtěl jsi ji nechat jít a zároveň jsi mne zoufale prosil, abych ji zachránil. Tvoje mysl věří konejšivým lžím, i když znáš bolestnou pravdu, která si tyto lži vynucuje. A trestá tě za to, že věříš obojímu. (Volání netvora)


"Bylo mnohem snazší být milován než sám muset vymýšlet a realizovat všechny ty projevy lásky." (str. 46) - Nejdelší den Adama T.


"Já budu vždycky gay?" "V každém vesmíru." "To dává smysl. A ty budeš pořád malá?" "Kromě vesmírů, kde jsem Beyoncé." "V některých vesmírech jsme všichni Beyoncé." (str. 123) - Nejdelší den Adama T.


"Je to opravdový příběh, Conore, podotkl netvor, Skutečnost nám často připadá zcela pomýlená. Království dostanou prince, jakého si zaslouží, dcery sedláků bezdůvodně umírají a čarodějnice se občas dočkají spásy. Vlastně docela často. To by ses divil, jak často."


"Je v pohodě nebýt v pohodě, víš." (str. 141) - Nejdelší den Adama T.


"Jsi dobrý člověk, Adame. Nikdy si od nikoho nenech namluvit, že nejsi." (str. 182) - Nejdelší den Adama T.


"Kdy se na mě budeš moct plně spolehnout, Adame?" "Vždycky. Dokud bude svět existovat." (str. 17) - Nejdelší den Adama T.


"Možná láska okrádá člověka o rozum. Možná jej o něj okrádá osamělost." (str. 84) - Nejdelší den Adama T.


"Možná se srdce už nikdy nepřestanou lámat, jakmile jsou jednou zlomena. Možná prostě jen dál bijí, dokud se znovu nezlomí, a pak přesto bojí dál." (str. 248) - Nejdelší den Adama T.


"Někdy, Ange, ti prostě nezbývá nic jiného, než se spokojit s málem." (str. 280) - Nejdelší den Adama T.


"Není třeba sama sebe jakkoliv označovat. Víš, bez nálepky jsi totiž svobodný. Můžeš se seberealizovat. Jsi pružný a nemůžeš zkostnatět do něčeho, co z tebe ta nálepka udělá." (str. 43) - Nejdelší den Adama T.


"Nikdy si nenechej ujít šanci někoho políbit. Nikdy nebudeš ničeho litovat víc." (str. 142) - Nejdelší den Adama T.


"Proč tomu musíme dávat nějakou nálepku? Proč prostě jen nemůžeme být?" (str. 84) - Nejdelší den Adama T.


"Proč vlastně ještě používáme papír?" "Protože papír je věc. A někdy potřebuješ spíš věci než myšlenky." - My ostatní tu prostě žijem


„Myslím si, že každej možná padne," začnu. „Myslím si, že možná my všichni. A nemyslím si, že je to ta správná otázka." Zatahám ji jemně za ruce, abych měl jistotu, že poslouchá. „Mám za to, že správná otázka zní, jestli se znova dokážeme postavit. "


A já si říkám, že naděje je něco, co táhne člověka vpřed, možná ho i udržuje v pohybu, ale taky je nebezpečná, bolestná a riskantní, páč obnáší výzvu světu, a kdy nám svět naposledy dovolil zvítězit nad výzvou? - Hlas nože


A jestli se jednoho dne ohlédneš zpátky a zastydíš se, že ses TAK zlobil, jestli se zastydíš, že ses zlobil na mě tak moc, že jsi se mnou ani nedokázal mluvit, tak věz, Conore, věz, že to bylo V POŘÁDKU. Bylo to v pořádku. A já jsem to VĚDĚLA. VÍM to, jasné? Vím všechno, co mi potřebuješ říct, a nemusíš to ani říkat nahlas. Rozumíš?


Bojovat znamená žít - Corinne Wyattová (Temný Ráj)


Bojovat, znamená žít. - Chaos - Temný ráj


Byla to jen myšlenka, jedna z milionu. Nebyl to skutek.


Co se to s člověkem stane, když zestárne? To prostě zapomene na všechno, co zažil, než mu bylo osmnáct? - My ostatní tu prostě žijem


Existují horší věci než být neviditelný.


Každej nemusí bejt ten vyvolenej. Každej nemusí bejt hrdina, co zachraňuje svět. Většina lidí prostě musí jenom žít svůj život, jak nejlíp dovede, a dělat věci, který jsou důležitý pro ně. Mít prima kámoše, mít dobrej život a někoho doopravdy milovat. A celou dobu vědět, že život nedává žádnej smysl, ale i tak se snažit najít způsob, jak bejt šťastnej. - My ostatní tu prostě žijem


Každý někdy padneme, ale o to nejde. Jde o to, znova se sebrat.


Když je vám osm, vlak vždycky jede někam, kde je to zajímavé. - Něco víc


Když toho nevíte dost, svět je fakt nebezpečný místo.


Kniha. To je taky svět sám o sobě. Svět stvořenej ze slov, kde můžeš chvíli žít. - Něco víc


Knihu našeho života nepíšeme slovy. Píšeme ji činy. Není důležité, co si myslíš. Záleží pouze na tom, co děláš. (Volání netvora)