Dietní stravování - jednotný dietní systém vydání
Jaromír Beránek
Způsob stravování je jedním z faktorů, které ovlivňují vývoj a zdraví člověka. Jednotlivé složky výživy mají vliv na chod životních funkcí, vhodné potraviny dodávají tělu energii a nezbytné živiny. Vedle stravy, která je vhodná pro všechny osoby nemající problémy s váhou ani zdravím, existují složitější druhy stravování vyžadující rozlišení mezi vhodnými a nevhodnými potravinami. Složitější druhy stravování zahrnují základní a specielní diety. Jsou podávány v nemocničních a v lázeňských zařízeních a pacientům v domácím léčení. Příprava dietní stravy vyžaduje zapracování znalostí z dietologie. Pro zajištění zdravého vývoje člověka by měla být zdravá a správná strava kombinována s vhodným pohybem.... celý text
Vydání (1)
Dietní stravování - jednotný dietní systém
2007,
ISBN: 978-80-86724-32-4Autorovy další knížky
1991 | Receptury teplých pokrmů |
2007 | Dietní stravování - jednotný dietní systém |
2013 | Moderní řízení hotelového provozu |
2020 | Když je život online |
2007 | Řízení hotelového provozu |