Kuchařka plná vzpomínek - Století české gastronomie vydání
Blanka Kovaříková
Autorka se jako milovnice retra rozhodla ohlédnout do minulosti a podívat se, jak vařily slavné herecké legendy a další osobnosti, co jim nejvíc chutnalo a jaké potraviny a lahůdky byly „in“ od dvacátých do devadesátých let minulého století. Jako bonus pak nabízí příběhy legendárních kuchařů, lahůdkářů a cukrářů a ve své době vyhledávaných podniků. Tak vám přejeme dobrou chuť a hezké počtení! Kniha obsahuje tři rovnoměrné části. •Tou první je poutavý průvodce českou gastronomií dvacátého století - pod vedením Marie Dobromily Rettigové, Marie Sandtnerové, Viléma Brabce či Jaroslava Sapíka. • Druhou jsou autentické příběhy 30 známých českých herců a hereček z každé dekády, doplněné jejich osobním receptem. Najdete zde recepty např. Vlasty Buriana, Hugo Haase, Jana Wericha a dalších • A třetím motivem, jsou osudy nejvýznamnějších kuchařů, lahůdkářů a cukrářů a jejich podniků. Pozveme vás na chlebíček k Paukrtovi, na čínskou kuchyni do vyhlášené restaurace ve Vodičkově ulici či na čokoládu k Myšákovi. Kniha je vypravena dárkovým způsobem, ilustruje ji mnoho fotografií, dobových reklam a dalších obrazových materiálů.... celý text
Vydání (1)
Kuchařka plná vzpomínek - Století české gastronomie
2013, Malý princ
ISBN: 978-80-87754-25-2