Rostliny v léčbě, kuchyni a kosmetice vydání
Marie Mičánková , Jan Lejnar
Ze široké palety léčivých rostlin jsme pro tuto publikaci vybrali několik nejznámějších. Rádi bychom přiblížili nejen jejich léčivé vlastnosti pro to které použití, ale hlavně jejich historii a dále jejich užití pro zpestření naší stravy v kuchyni a v neposlední řadě v kosmetice, dále ve veterinářství hlavně malých domácích zvířat, kdy není nutné volat veterináře. V publikaci se nezabýváme pěstováním, sběrem ani sušením a skladováním léčivých rostlin. Tyto otázky, včetně dokonalého vyobrazení rostlin jsou zodpovězeny v četných herbářích, které v posledních létech byly a jsou na našem knižním trhu. Neuvádíme ani chráněné a jedovaté rostliny. Snad se nám podaří touto publikací trochu probudit bližší vztah k přírodě, ke kráse a léčivým vlastnostem rostlin.... celý text
Vydání (1)
Rostliny v léčbě, kuchyni a kosmetice
1991, SEVT
ISBN: 80-7049-015-2