Sladařství vydání
Gabriela Basařová
Není obor, který by byl bytostněji spjat s českou kulturou a společností než výroba piva. Ač na první pohled by se mohlo zdát, že jde o tradiční řemeslo, které již za léta praxe bylo dovedeno k dokonalosti, opak je pravdou. Jde o dynamicky rozvíjející se obor, který využívá současné vědecké poznatky. Dobré pivo není možné vyrobit bez kvalitních surovin a tou základní pro většinu piv a piva »českého« typu obzvláště je ječmen, přesněji řečeno ječný slad. A právě jeho přípravě se věnuje kniha Sladařství s podtitulem teorie a praxe výroby sladu od autorského kolektivu vedeného prof. Ing. Gabrielou Basařovou, DrSc. Na jednotlivých kapitolách se podíleli další renomovaní odborníci z praxe, výzkumných institucí a vysokých škol. Kniha není zajímavá jen tím, že přináší informace o výrobě sladu, ale jde o komplexní dílo, které se na problematiku sladařství dívá z různých pohledů.... celý text
Vydání (1)
Sladařství
2015, Havlíček Brain Team
ISBN: 978-80-87109-47-2Štítky knihy
Autorovy další knížky
2010 | Pivovarství: teorie a praxe výroby piva |
2011 | České pivo |
2015 | Sladařství |
2022 | Pivovarství - teorie a praxe výroby piva |