Z hotelu Ritz do kuchyne Vlasty Buriana vydání
Jaromír Trejbal
Trejbalova kuchařka je dokument o vývoji gastronomie let zhruba 1930 až 1980, doklad rozmanitosti a fantazii mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost. V Paříži zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích, kde vařil pro filmové hvězdy, státníky, krále. Po návratu domů pracoval od roku 1937 osm let jako osobní kuchař komika Vlasty Buriana.... celý text
Vydání (2)
Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana
2009, Ikar (ČR)
ISBN: 978-80-249-1215-8Z hotelu Ritz do kuchyne Vlasty Buriana
1991, GT Club
ISBN: 8090070507Autorovy další knížky
2009 | Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana |
1991 | Co jedl Vlasta Burian? |
1947 | Nová kuchyně |