PrincaListicka PrincaListicka diskuze u knih

☰ menu

Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Lucie Stošková

Měla jsem možnost přečíst si tři kapitoly této úžasné knihy ještě před jejím vydáním. Nejednalo se o první tři kapitoly, nýbrž o vybrané kapitoly z různých částí děje. Už jen to samo o sobě byla úžasná zkušenost.

Příběh mě od prvních vět pohltil. Jako největší výhodu vnímám to, že hlavní postavy, Cellestia a Drake, jsou již dávno dospělí lidé a tak se zde nemusíme potýkat s pubertální naivitou a nelogickým chováním.

Atmosféra děje na mě působila velice poutavě. Nenapadá mě žádná jiná kniha, ke které bych ji přirovnala, neboť jsem se i přes stovky knih, které jsem přečetla, s takovou ještě nesetkala. Rozhodně bych však příběh nepřirovnala k Harrymu Potterovi (kterého mimochodem miluji již od dětství). Vy jste se snad v HP setkali se vztahem profesor - studentka? Nebo snad bylo hlavním postavám přes třicet? Ano, objevují se zde v příběhu například košťata, létající koně a podobně, ale to jsou motivy, které se objevují i v desítkách dalších knih. Bohužel v dnešní době obvykle není možné vytvořit příběh, který by neobsahoval něco, o čem již někdo jiný někde na světě napsal. To ale neznamená, že se se stejnými motivy nedá napsat úplně jiný, skvělý příběh.

Paní autorka používá skvělý jazyk, vytváří nová slova pro pojmenování předmětů a míst, třeba takové koštiště je dle mého názoru velice zdařilý novotvar. :)

Postavy jsou velmi sympatické, líbí se mi, že máme náhled na jejich myšlenkové pochody a víme, co se v nich odehrává. Love-hate relationship mezi hlavními postavami a to, jestli se vám líbí, záleží již čistě na vašich preferencích.

Když se mi tištěná kniha dostala do rukou, se zatajeným dechem jsem si užívala dokonalý přebal z kvalitního materiálu, nádhernou obálku, úžasnou mapu uvnitř i například fakt, že každá postava má svůj rukopis, díky kterému ihned poznáte, který dopis kdo psal.

Prozatím nepřidávám hvězdičkové hodnocení, neboť nemohu hodnotit knihu jako celek. V nejbližší době se ji však chystám číst a nemůžu se toho dočkat. Po přečtení jistě přidám i komplexní hodnocení celého příběhu. Paní autorce přeji do budoucna hodně spokojených čtenářů! :)

28.02.2021